Να αποτελέσει τη γέφυρα-επικοινωνίας μεταξύ των ελληνικών νησιών φιλοδοξεί η Cycladic η πρώτη ενδο-νησιωτική αερογραμμή στην Ελλάδα που έχει βάση την Πάρο.

Cycladic: Στρατηγική συµφωνία για τη µετατροπή των αεροσκαφών της σε ηλεκτρικά

Η Cycladic που ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Οκτώβριο του 2022, επιδιώκει να ξεπεράσει μια σειρά γραφειοκρατικών εμποδίων προκειμένου να «ανοίξει τα φτερά της» και σε άλλους προορισμούς πέραν των έξι νησιών που εξυπηρετεί σήμερα με τρία αεροπλάνα και συγκεκριμένα τα: Αστυπάλαια, Πάρο, Μήλο, Σύρο, Νάξο και Ηράκλειο. Στο επιχειρηματικό πλάνο της Cycladic περιλαμβάνεται η αεροπορική διασύνδεση των νησιών των Κυκλάδων με το Βόρειο Αιγαίο. Επίσης, σκοπεύει να προσθέσει στο δίκτυό της τους προορισμούς Σαντορίνη, Μύκονο και Ρόδο.

Μεταφορικό ισοδύναμο

«Η Cycladic Αir στοχεύει να δώσει στους ταξιδιώτες, τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τα ελληνικά νησιά, συνδυάζοντας την άνεση και την ταχύτητα των πτήσεων μας», αναφέρει η εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Κατερίνα Κατώπη.

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Λεονταρίτης αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, επισημαίνει ότι «η αεροπορική διασύνδεση μεταξύ των νησιών με τα αεροπλάνα της Cycladic είναι μια λύση χρήσιμη και αποτελεσματική για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών, ενώ συμβάλλει και στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος». Ο ίδιος προτείνει να επεκταθεί και στη χρήση των αεροπλάων της Cycladic ο θεσμός του μεταφορικού ισοδυνάμου για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών.

Ο στόλος

Ο στόλος της Cycladic αποτελείται από τρία αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας Cessna Grand Caravan, τα οποία έχουν χωρητικότητα από 8 έως 12 επιβάτες, ενώ αναφορικά με τη μεταφορά αποσκευών, δεν υπάρχει περιορισμός, καθώς κάθε επιβάτης έχει το δικαίωμα χειραποσκευής με βάρος έως 8 κιλά, ενώ έχει και τη δυνατότητα μεταφοράς αποσκευής έως 23 κιλά.

Στόχος της εταιρείας είναι στο μέλλον να χρησιμοποιεί ηλεκτροκίνητα αεροσκάφη τα οποία θα προσφέρουν το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα σε σύγκριση με άλλα αεροσκάφη μέσω μιας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Cycladic και της εταιρείας Monte Aircraft Leasing Limited, η οποία προβλέπει τη μετατροπή των αεροσκαφών Cessna Grand Caravan σε ηλεκτροκίνητα.

Η διαδικασία μετατροπής θα ξεκινήσει ταυτόχρονα με την έναρξη λειτουργίας του σχετικού νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου.

Ταυτόχρονα η διοίκηση της εταιρείας συνεχίζει τις προσπάθειες για την διεξαγωγή προγραμματισμένων πτήσεων σε προορισμούς όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, τους οποίους για γραφειοκρατικούς λόγους δεν έχει ακόμη εντάξει στο θερινό της πρόγραμμα παρά το γεγονός ότι τους εξυπηρετούσε επιτυχημένα κατά τη περυσινή χειμερινή περίοδο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός