Αν και η Νέα Υόρκη παραμένει η πιο ακριβή πόλη στη Βόρεια Αμερική βρίσκεται την έκτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, σύμφωνα με την κατάταξη του κόστους διαβίωσης 2023 της Mercer, η οποία αξιολογεί 227 πόλεις σε πέντε ηπείρους, συγκρίνοντας το κόστος αγαθών και υπηρεσιών σε κάθε τοποθεσία.

Στην κορυφή της λίστας φιγουράρει το Χονγκ Κονγκ για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Οι μεγαλύτερες και ακριβότερες κατοικίες

Οι 10 πιο ακριβές πόλεις για τους εκπατρισμένους, εκτός των ΗΠΑ είναι οι ακόλουθες:

  1. Χονγκ Κονγκ
  2. Σιγκαπούρη
  3. Ζυρίχη, Ελβετία
  4. Γενεύη, Ελβετία
  5. Βασιλεία, Ελβετία
  6. Βέρνη, Ελβετία
  7. Τελ Αβίβ, Ισραήλ
  8. Κοπεγχάγη, Δανία
  9. Νασάου, Μπαχάμες
  10. Σαγκάη

Όσον αφορά τις ΗΠΑ, το κόστος ζωής έχει αυξηθεί σε όλες τις αμερικανικές πόλεις που εξετάζει η Mercer. Στην παγκόσμια κατάταξη, η Νέα Υόρκη καταλαμβάνει την έκτη θέση, ακολουθούμενη από το Λος Άντζελες (11η θέση), το Σαν Φρανσίσκο (14η θέση) και τη Χονολουλού (15η θέση).

Επιπλέον, το Ντιτρόιτ, το Χιούστον και το Κλίβελαντ σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση του κόστους ζωής μεταξύ των αμερικανικών πόλεων φέτος.

Ωστόσο το Χονγκ Κονγκ  μπορεί είναι η πιο ακριβή πόλη στη λίστα, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερη ποιότητα ζωής. Στην πραγματικότητα, κατατάσσεται στην 78η θέση σε αυτή την κατηγορία.

Από την άλλη πλευρά, ορισμένες παγκόσμιες πόλεις μπορεί να προσφέρουν στους εκπατρισμένους χαμηλότερο κόστος ζωής και, ίσως, υψηλότερη ποιότητα ζωής. Η Βαρκελώνη της Ισπανίας, για παράδειγμα, κατατάσσεται στην 75η θέση για το υψηλότερο κόστος ζωής, αλλά στην 47η θέση για την καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή