Ολοκληρώθηκε η τέλεση της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο νησί της Μεγαλόχαρης, την Τήνο. Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, ο πρωθυπουργός ανέφερε «Σήμερα στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον της χώρας. Έχουμε κάθε λόγο οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον παρά τις δύσκολίες που αντιμετωπίζουμε».

Όπως σημείωσε «η χώρα έχει ξεπεράσει την 10ετη κρίση και έχει κάθε δικαιώμα να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη ελπίδα και αισιοδοξία λέξεις που είναι ταυτισμένες με τη μεγάλη σημερινή γιορτή». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε, τέλος, ειδική αναφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις «σε αυτές και αυτούς που φροντίζουν να είμαστε όλοι ασφαλείς και έδωσαν τη ζωή τους στην άνιση μάχη με την πύρινη λαίλαπα».

Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Σήμερα, από τις πιο μεγάλες εκκλησίες μέχρι τα πιο μικρά ξωκλήσια, ο Ελληνισμός η Ορθοδοξία γιορτάζουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου. ΉΘελα, ειδικά αυτή τη μέρα να βρεθώ σήμερα εδώ στην Τήνο, η οποία γιορτάζει τα 200 χρόνια από την εύρεση της θαυματουργού εικόνας. Σήμερα η σκέψη μας κατευθύνεται στις Ένοπλες Δυνάμεις. Σε αυτές και σε αυτούς οι οποίοι φροντίζουν να είμαστε ασφαλείς σε αυτούς οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους στην άνιση μάχη με την πύρινη λαίλαπα. Γνωρίζουν πάντα ότι, η πολιτεία θα βρίσκεται κοντά τους και θα τους στηρίζει.

Ο Δεκαπενταύγουστος είναι μια μέρα ταυτισμένη με την ελπίδα και την αισιοδοξία και έχουμε κάθε λόγο σήμερα ως Ελληνίδες και ως Έλληνες να είμαστε πιο αισιόδοξοι για το μέλλον. Παρά τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουμε, η χώρα μας έχει ξεπεράσει πια μια δεκαετή κρίση και έχει κάθε δικαίωμα να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη ελπίδα με περισσότερη αισιοδοξία, εξάλλου αυτές οι λέξεις είναι τόσο ταυτισμένες με την σημερινή μεγάλη μέρα. Εύχομαι σε όλες και σε όλους, τις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες, στη σύζυγό μου η οποία εορτάζει κι αυτή, χρόνια πολλά, όπως σε κάθε Ελληνίδα σε κάθε Έλληνα είτε βρίσκονται στην Ελλάδα είτε βρίσκονται παντού στον κόσμο. Σήμερα γιορτάζει όλος ο ελληνισμός γιορτάζει όλη η Ορθοδοξία. Χρόνια πολλά και πάλι».

Ακολούθησε την λιτανεία της εικόνας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολούθησε την λιτανεία της ιερής εικόνας της Παναγίας μαζί με τους μητροπολίτες Σύρου – Τήνου Δορώθεο, Σερβίων και Κοζάνης Παύλο, Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγο, Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο.

Στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου παρίστανται και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωσταντίνο Φλώρο ενώ μαζί με τον πρωθυπουργό βρίσκεται και η κόρη του Δάφνη. O πρωθυπουργός παρέλαβε, μάλιστα, από τον μητροπολίτη Σύρου – Τήνου Δωρόθεο την θαυματουργή εικόνα και τη μετέφερε μέχρι την έξοδο του ναού.

Δείτε φωτογραφίες από τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

tinos_in__2_

Τίμησε με στεφάνι τους νεκρούς από τον τορπιλισμό της «Έλλης»

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τίμησε με ένα στεφάνι τους νεκρούς από τον τορπιλισμό του καταδρομικού «Έλλη» του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο βυθίστηκε από ιταλική τορπίλη πριν από 83 χρόνια, ανήμερα Δεκαπενταύγουστου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα