Η Wall Street σημείωσε πτώση την Τετάρτη, μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, που έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας ήταν διχασμένοι όσον αφορά την ανάγκη για περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων κατά την τελευταία τους συνεδρίαση.

Αμέσως μετά την δημοσίευση των πρακτικών, ο S&P 500 υποχωρούσε κατά 15,86 μονάδες ή 0,36% στις 4.422 μονάδες και ο Nasdaq Composite κατά 59,84 μονάδες ή 0,44% στις 13.571,21 μονάδες ενώ ο Dow Jones Industrial Average κατά 61,97 μονάδες ή 0,18% στις 34.884,42 μονάδες.

Με οριακή άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Τελικά, ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,52% στις 34.765 μονάδες, ο S&P 500 περιορίστηκε σε πτώση 0,76% στις 4.404 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq έχασε 1,15% και διαμορφώθηκε στις 13.474 μονάδες.

«Είδαμε μια απίστευτη χρονιά μέχρι σήμερα. Αυτό πραγματικά διέψευσε όλες τις προσδοκίες για μια πτωτική αντίδραση σε μια ύφεση μέχρι στιγμής φέτος. Λίγος ατμός αρχίζει να βγαίνει από αυτό το ράλι», δήλωσε ο Μάικ Ρέινολντς, αντιπρόεδρος επενδυτικής στρατηγικής της Glenmede. «Οι επενδυτές αρχίζουν να βλέπουν πιο νηφάλια την οικονομική εικόνα».

Τα πρακτικά, ωστόσο, έδειξαν ότι οι περισσότεροι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής συνέχισαν να δίνουν προτεραιότητα στη μάχη κατά του πληθωρισμού.

«Συμφωνώ με τους κυβερνήτες ότι δεν είμαστε πεπεισμένοι ότι ο πληθωρισμός είναι εντελώς στον καθρέφτη», δήλωσε ο Πίτερ Ταζ, πρόεδρος της Chase Investment Counsel στο Σαρλοτσβιλ της Βιρτζίνια. «Νομίζω ότι οι αγορές θα βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα όσον αφορά το τι θα κάνει η Fed όλο τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο».

Πτώση στις τραπεζικές μετοχές

Οι τραπεζικές μετοχές διεύρυναν τις απώλειες. Η Bank of America υποχώρησε κατά 1,9%, οδηγώντας τις απώλειες μεταξύ των μεγαλύτερων τραπεζών.

Οι μετοχές της Target κέρδισαν 3,3% αφού τα κέρδη του β’ τριμήνου της εταιρείας λιανικής πώλησης ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, επισκιάζοντας τη μείωση των ετήσιων προβλέψεών της.

Οι μετοχές έχουν υποφέρει από μια δύσκολη περίοδο τον Αύγουστο, με τον S&P 500 να παραπαίει κοντά σε χαμηλά ενός μηνός, καθώς τα στοιχεία ενισχύουν τους φόβους ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν αυξημένα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ενώ οι επενδυτές αναμένουν σε μεγάλο βαθμό ότι η νομισματική σύσφιξη της Fed πλησιάζει στο τέλος της, οι ανησυχίες παραμένουν, η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να διατηρήσει τα επιτόκια στα τρέχοντα επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η Nvidia υποχώρησε κατά 0,12% μετά από κέρδη στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, καθώς δύο ακόμη χρηματιστηριακές εταιρείες αύξησαν τους στόχους τιμών της μετοχής ενόψει των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων του κατασκευαστή μικροτσίπ την επόμενη εβδομάδα.

Οι πτωτικές μετοχές ήταν περισσότερες από τις ανοδικές εντός του S&P 500 με αναλογία 1,9 προς 1.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street