Πτωτικά κινήθηκαν την Παρασκευή τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Ιουλίου στην Ιαπωνία και τα νέα χτυπήματα στον τομέα των ακινήτων της Κίνας.

Εν τω μεταξύ, ο κινεζικός γίγαντας ακινήτων Evergrande έχει καταθέσει αίτηση για προστασία πτώχευσης σε δικαστήριο των ΗΠΑ. Η εταιρεία ζήτησε προστασία σύμφωνα με το κεφάλαιο 15 του κώδικα πτώχευσης των ΗΠΑ, το οποίο προστατεύει τις μη αμερικανικές εταιρείες που βρίσκονται υπό αναδιάρθρωση, από τους πιστωτές, όπως αναφέρει το CNBC. Επιπλέον, ο δομικός πληθωρισμός της Ιαπωνίας μειώθηκε στο 3,1%, από 3,3% τον Ιούνιο, ενώ ο βασικός πληθωρισμός παρέμεινε στο 3,3%.

Ομόλογα: Σε υψηλό 15ετίας οι αποδόσεις παγκοσμίως

Οι δείκτες

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1,74%, ενώ ο δείκτης CSI 300 έκλεισε πτωτικά κατά 0,83%.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,55% στις 31.450,76 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε στις 7.148,10 μονάδες, στα ίδια με τα χθεσινά επίπεδα. Επιπλέον, ο Kospi της Νότιας Κορέας
έκλεισε 0,61% χαμηλότερα στις 2.504,50 μονάδες, σημειώνοντας μια έκτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών, ενώ ο δείκτης KosdaQ κινήθηκε πτωτικά κατά 0,98% για να κλείσει στις 877,32 μονάδες.

Προβλημάτισε η Wall Street

Την Πέμπτη στις ΗΠΑ, και οι τρεις μεγάλοι δείκτες έχασαν έδαφος καθώς τα πρακτικά της Fed  έδειξαν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ εξακολουθεί να ανησυχεί για τον πληθωρισμό και μπορεί να χρειαστούν περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 0,84% και έκλεισε για πρώτη φορά κάτω από τον κινούμενο μέσο όρο των 50 ημερών από τον Ιούνιο, ένα πιθανό προειδοποιητικό σημάδι μιας καθοδικής τάσης.

Εν τω μεταξύ, ο S&P 500 κινήθηκε πτωτικά κατά 0,77% και ο δείκτης Nasdak Composite σημείωσε πτώση 1,17%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές