Ο αριθμός των Ουκρανών και Ρώσων στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 πλησιάζει τις 500.000. Αυτό μεταδίδουν οι New York Times, επικαλούμενοι Αμερικανούς αξιωματούχους που δεν κατονομάζονται.

Πόλεμος Ουκρανίας: Μυστικές συνομιλίες κορυφαίων Αμερικανών αξιωματούχων με Ρώσους;

Οι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι ο ακριβής αριθμός των απωλειών παραμένει δύσκολο να εκτιμηθεί επειδή η Μόσχα πιστεύεται ότι συστηματικά υποεκτιμά τους νεκρούς και τους τραυματίες του πολέμου και το Κίεβο δεν δημοσιοποιεί επίσημα στοιχεία, ανέφερε η εφημερίδα.

Οι στρατιωτικές απώλειες της Ρωσίας πλησιάζουν τις 300.000: Σε έως και 120.000 υπολογίζονται οι νεκροί και σε 170.000 έως 180.000 οι τραυματίες, ανέφερε η εφημερίδα. Οι Ουκρανοί νεκροί πλησιάζουν τους 70.000, με 100.000 έως 120.000 τραυματίες.

Πάντα σύμφωνα με τους αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλούνται, οι ΝΥΤ υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε μετά την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης, νωρίτερα φέτος.

Ο ουκρανικός στρατός την Πέμπτη υποστήριξε ότι έχει αποσπάσει εδάφη κατά την αντεπίθεσή του εναντίον των ρωσικών δυνάμεων στο νοτιοανατολικό μέτωπο. Το Κίεβο δήλωσε ότι οι δυνάμεις του απελευθέρωσαν ένα χωριό, στην πρώτη τέτοιου είδους επιτυχία από τις 27 Ιουλίου. Πρόκειται για μια εξέλιξη που αποτυπώνει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ουκρανική προέλαση μέσα από βαριά ναρκοθετημένες ρωσικές αμυντικές γραμμές, χωρίς ισχυρή αεροπορική υποστήριξη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα