Οταν η Μάργκοτ Ρόμπι κάθισε στο τραπέζι των συζητήσεων με τη Warner Bros συζητώντας τις ιδέες της για το πώς θα έπρεπε να είναι η ταινία της «Barbie», σύμφωνα με τον αστικό μύθο, πήρε τα στελέχη της εταιρεας παραγωγής με το μέρος της αφού τους είπε πως η κινηματογραφική μεταφορά της ζωής της κούκλας της Mattel θα μπορούσε να φέρει στα ταμεία τους περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Την περασμένη εβδομάδα η πρόβλεψή της έγινε πραγματικότητα αφού η ταινία έχει πετύχει 1,18 δισεκατομμύρια δολάρια εισπράξεων μόλις σε 17 ημέρες από την κυκλοφορία της. Η σκηνοθέτριά της, μάλιστα, η Γκρέτα Γκέργουικ, έγινε η πρώτη γυναίκα δημιουργός που βλέπει τη δουλειά της να έχει εισπράξεις άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Το πρόσφατο σε μία σειρά ρεκόρ τα οποία έσπασε η «Barbie» καθιστά την επίδοσή της εντυπωσιακή. Κι αυτό γιατί μόλις 53 άλλες ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου έχουν πετύχει να σπάσει το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Αν μάλιστα στην εξίσωση βάλουμε την ποιότητα των έργων στο κλαμπ του ενός δισεκατομμυρίου που μονοπωλείται από σίκουελ, ριμέικ και υπερήρωες, τότε μένουν λίγες πραγματικά καλές επιλογές που να δικαιολογούν την εμπορική επιτυχία, σύμφωνα με τον Guardian.

Μαργκότ Ρόμπι: Το υπέρογκο πόσο εισπράξεων για τη Barbie

Τιτανικός

Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά την κυκλοφορία του, το φιλμ αρνείται να βουλιάξει στο διεθνές box office και παραμένει ένα από τα φιλμ με τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών. Στη σημερινή κινηματογραφική πραγματικότητα που τα παγόβουνα της εμπορικής επιτυχίας έχουν πολλαπλαστιαστεί, η μεγάλη παραγωγή του Τζέιμς Κάμερον συνεχίζει να τα αποφεύγει έστω κι αν έχει μετατρέψει μια τρομακτική ιστορία ναυαγίου σ’ ένα κλασικό ρομάντζο. Υπάρχει κάτι αναζωογονητικό στο να βλέπεις μια ταινία να συνεχίζει να πλέει ως μοναδική οντότητα μέσα σ’ έναν ωκεανό πρόχειρων δουλειών που απλώς εκμεταλλεύονται αναγνωρίσιμες ιστορίες.

Ο Σκοτεινός Ιππότης (The Dark Knight)

Τον Ιούλιο του 2008, μόλις το σίκουλ του «Batman Begins» με τον Χιθ Λέτζερ στον ρόλο του Τζόκερ βγήκε στους κινηματογράφους, οι ειδικοί προέβλεπαν πως είχε τη δυναμική να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ εισπράξεων, φτάνοντας να νικήσει μέχρι και τον «Τιτανικό». Οντως έγινε το πιο εμπορικού φιλμ της χρονιάς, με 1,006 δισεκατομμύρια δολάρια στο διεθνές box office. Η επιτυχία του έγκειται κυρίως στο ότι πήρε έναν άμεσα αναγνωρίσιμο ήρωα και, παίζοντας με τη νοσταλγία, του έδωσε νέα δυναμική για να πει μια ιστορία με κρυφό βάθος. Στον «Σκοτεινό Ιππότη», ένας υπερήρωας κάνει ένα βήμα πίσω όταν μια μέρα έρχεται ένας κλόουν που χαράζει ένα τρομακτικό χαμόγελο στα χείλια μας για πλάκα.

Εκδικητές: Ο πόλεμος της αιωνιότητας (Avengers: Infinity War)

To τρίτο κατά σειρά φιλμ των «Εκδικητών» έσπασε το ρεκόρ όλων των εποχών το Σαββατοκύριακο της πρεμιέρας του αφού είχε εισπράξεις 630 εκατομμυρίων δολαρίων. Συνεχίζοντας την τρελή του πορεία στους κινηματογράφους, απέδειξε πως το σύμπαν της Marvel είναι πιο ισχυρό από ποτέ (κι ας κάνει σήμερα αμφιβόλου ποιότητος δουλειές) αφού τον Ιούνιο του 2018 ξεπέρασε τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια κι έγινε μόλις η τέταρτη ταινία που πετυχαίνει κάτι αντίστοιχο. Σήμερα φιγουράρει στην τέταρτη θέση της λίστας των παραγωγών με τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία στην ιστορία, έχοντας κερδίσει 2,05 δισεκατομμύρια δολάρια εισπράξεις. Κι ας χαρακτηρίστηκε το τέλος της από μία μνημειώδη γκάφα.

Toy Story 3

Στην εμπορική επιτυχία κι ακόμα παραπέρα πέταξε ο Μπαζ Λάιτγιαρ, ο Σερίφης Γούντι και οι υπόλοιποι ήρωες του τρίτου μέρος της γνωστής ταινίας κινουμένων σχεδίων. Οταν κυκλοφόρησε το 2010 είχε εισπράξεις 1,067 δισεκατομμυρίων δολαρίων, γράφοντας ιστορία για την Disney αφού έγινε το πιο εμπορικό φιλμ της Pixar όλων των εποχών αλλά και το animation με τις περισσότερες εισπράξεις στο διεθνές box office. Και μάλλον όχι άδικα αφού κάποιοι από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες στην ιστορία του κινηματογράφου συνειδητοποιούν ότι ο ιδιοκτήτης τους τούς έχει ξεπεράσει και αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τη ζοφερή πραγματικότητα μιας ζωής χωρίς σκοπό.

Jurassic Park

Οταν η ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ με τους γιγαντιαίους δεινόσαυρους κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το 1993, δεν ξεπέρασε το όριο του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων σε εισπράξεις, μένοντας λίγο παρακάτω, στα 970 εκατομμύρια δολάρια. Τελικά τα κατάφερε δύο δεκαετίες αργότερα, με το λανσάρισμα της τρισδιάστατης εκδοχής του φιλμ που έφερε στους παραγωγούς του 1,109 δισεκατομμύρια δολάρια από το παγκόσμιο box office. Σε τροχιά δισεκατομμυρίου μπήκαν και οι επόμενες ταινίες «Jurassic World», «Jurassic World: Fallen Kingdom» και «Jurassic World Dominion» συγκεντρώνοντας συνολικά 6,02 δισεκατομμύρια δολάρια. Παρ’ όλ’ αυτά, η πρώτη ταινία έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των θεατών!

Πηγή: ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus