Χάκερς, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί, κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στους αριθμούς κινητών τηλεφώνων 2.800 υπαλλήλων της αστυνομίας του καντονιού της Βέρνης, στην Ελβετία, όπως αναφέρεται  σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αρχές της χώρας.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Φλουρίνα Σενκ δήλωσε την Παρασκευή ότι οι χάκερς κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, μέσω ενός σφάλματος ασφαλείας σε εφαρμογή που χρησιμοποιούσαν όλοι οι αστυνομικοί στα έξυπνα κινητά τους (smartphones).

Διαρροή δεδομένων

«Παρατηρήθηκε μια διαρροή δεδομένων, δηλαδή ονομάτων και αριθμών τηλεφώνων από κάποιους υπαλλήλους που έχουν κινητό τηλέφωνο, δηλ. από όλον τον κόσμο», διευκρίνισε η Φλουρίνα Σεκ, με δηλώσεις της στη δημόσια τηλεόραση SRF.

Σύμφωνα με τις αρχές πάντως, φαίνεται ότι επί του παρόντος τα δεδομένα που απέκτησαν με αυτόν τον τρόπο οι κυβερνοπειρατές, φαίνεται ότι δεν διαδόθηκαν ευρύτερα.

Το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας (NCSC) ενημέρωσε την αστυνομία της Βέρνης στις 21 Ιουλίου για το σφάλμα ασφαλείας στην εφαρμογή «MobileIron», όμως αν και το πρόβλημα επιλύθηκε γρήγορα, οι πληροφορίες είχαν ήδη διαρρεύσει.

Το «MobileIro», μια εφαρμογή που χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλές χώρες, επιτρέπει στους υπαλλήλους μιας επιχείρησης ή μιας διοικητικής αρχής να συνδέονται με ασφάλεια με τους κινητούς εξοπλισμούς τους στους σέρβερ του εργοδότη. Η αστυνομία της Βέρνης δήλωσε ότι δεν έχει ιδέα για τους δράστες της κλοπής δεδομένων, ανέφερε όμως πως έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα για τον εντοπισμό τους

Η Ελβετία έχει δει έναν αυξανόμενο αριθμό κυβερνοεπιθέσεων τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών αρχών, των ιατρείων γιατρών, εταιρειών μέσων ενημέρωσης all;a και οικονομικών κολοσσών όπως η ABB και η Swissport. .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον