Στην απελεύθερωση 5.000 τ.μ αιγιαλού σε Πάρου και Αντίπαρο προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές μετά από μπαράζ ελέγχων, ενώ 18 επιχειρηματίας οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 18-20 Αυγούστου στις παραλίες των δύο νησιών. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε παράνομη κατάληψη 5.000 τ.μ. αιγιαλού και παραλίας από τουριστικές επιχειρήσεις και ιδιώτες, ενώ 14 επιχειρηματίες της Πάρου και 4 της Αντιπάρου οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

Guardian για «κίνημα της πετσέτας»: «Οι Έλληνες μάχονται για να σώσουν τις παραλίες από την εισβολή των ιδιωτών»

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 18 επιχειρήσεις, εκ των οποίων στις 13 διαπιστώθηκε παράνομη κατάληψη αιγιαλού και παραλίας. Ενδεικτικά, οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στις παραλίες Κριός, Αμπελάς, Αγ. Ανάργυροι, Κολυμπήθρες, Μικρή και Μεγάλη Σάντα Μαρία, Χρυσή Ακτή και Άι Γιάννης Δέτης (Μοναστήρι).

Με την ολοκλήρωση των παραπάνω ελέγχων απελευθερώνονται 5.000 τ.μ. αιγιαλού και παραλίας, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία απομάκρυνσης των παράνομων κατασκευών και αντικειμένων, όπως και η λήψη των προβλεπόμενων διοικητικών μέτρων.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας Σύρου και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσία του Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου κ. Τσορμπατζόγλου.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν