Σε κατηγορηματική διάψευση του ενδεχόμενου διενέργειας μιας «αναπτυξιακής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου» προχώρησε η Intrakat. Συγκεκριμένα, η εταιρεία σχολιάζοντας σχετικό σημερινό δημοσίευμα οικονομικού site για «αναπτυξιακή ΑΜΚ», από την εταιρεία κατηγορηματικά διαψεύδεται κάτι τέτοιο.

«Η εταιρεία δεν εξετάζει στην φάση αυτή κανένα ενδεχόμενο ΑΜΚ. Τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα, εκτός του ότι είναι παντελώς ψεύδη, δημιουργούν υπόνοια σκοπιμότητας», επισημαίνεται σχετικά.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία διατηρεί υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων, το οποίο σύμφωνα με τη διοίκηση της εκτιμάται ότι θα ανέρχεται στα 4,9 δισ. ευρώ στο τέλος του 2023 (συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της Άκτωρ).

Intrakat: Ανέλαβε 3 μονάδες αποθήκευσης ενέργειας ισχύος 100 MW

Τα έργα της εταιρείας

Ο αντιπρόεδρος και CEO της Ιντρακάτ, Αλέξανδρος Εξάρχου στη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα αναφέρθηκε στα έργα ΣΔΙΤ που υπέγραψε η εταιρεία, όπως στον Δυτικό Άξονα Καλαμάτα – Πύργος και τμήμα του άξονα ΒΟΑΚ στην Κρήτη.

Μίλησε ακόμη για την εξαγορά της Άκτωρ, η οποία όπως είπε ήταν «το βήμα που μας έφερε στη δεύτερη θέση», σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ διαβεβαίωσε για την ικανότητα του ομίλου να φέρει σε πέρας τα έργα.

Σύμφωνα με την διοίκηση, το 2022 ήταν ένα έτος ορόσημο για την Intrakat, το οποίο σημάδεψε η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρείας μετά από περίπου 35 χρόνια λειτουργίας ενώ υπάρχει αισιοδοξία ότι η Intrakat το 2023 θα πετύχει σίγουρα break even.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις