Επτάψυχο αναδεικνύεται το Χρηματιστήριό μας, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του πιο ανθεκτικού στον κόσμο. Σημαντικοί όγκοι συναλλαγών από σημαντικά επίπεδα στηρίξεων, βελτιώνουν την ήδη καλή εικόνα

Το σημαντικότερο δεν είναι ούτε η ανοδική αντίδραση, ούτε και το μέγεθος της κίνησης. Το σημαντικότερο είναι ότι η ανοδική αυτή αντίδραση έδωσε αφενός καθαρούς στόχους προς τα πάνω, αφετέρου καθαρή έξοδο στην περίπτωση που πισωγυρίσει.

Και δεν είναι άλλη από τις 1260 μονάδες του Γενικού Δείκτη, σε κλείσιμο ημέρας (3058 στον 25άρη).

Με άλλα λόγια, τα χαμηλά της Παρασκευής, όταν και ο Δείκτης έκλεινε την τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, με σωρευτικές απώλειες λίγο λιγότερες από 7%.

Κι είναι ένα δεδομένο που βελτιώνει την “ειδική θέση” κάθε επενδυτή, καθώς με αυτόν τον τρόπο μπορεί να έχει αυτοπεποίθηση για την απόφασή του, γνωρίζοντας εξαρχής ένα λογικό σημείο κάτω από το οποίο δεν θα θέλει να παραμείνει.

Υπολογίζοντας, έτσι, και το μέγεθος της θέσης του.

Με άλλα λόγια, η αλφαβήτα της διαχείρισης ρίσκου.

Κατά τα λοιπά, σύσσωμο το ταμπλό βρυχήθηκε, με τα “καλά” χαρτιά να αντιδρούν μαγνητίζοντας αγοραστές. Φέρνοντας πολλές μετοχές και δέικτες στις πρώτες κοντινές αντιστάσεις.

Επιμέρους, ο πρωταγωνιστής ήταν η ΠΕΙΡ, που κράτησε το 3,17-3,20, το οποίο είναι κατ’ αντιστοιχία η πόρτα εξόδου. Ο βασικός στόχος για τη μετοχή είναι το μακρινό (είναι;) 3,90, υπενθυμίζοντας ότι πρόσφατα εισήλθε στον MSCI, ενώ και οι εκθέσεις των αναλυτών δίνουν σημαντικά υψηλότερες τιμές-στόχους.

Μα και οι λοιπές τράπεζες είναι δυνατές. Η ΕΤΕ έχει υπέροχα αμυντική συμπεριφορά συντηρώντας τα κέρδη της, έχοντας και πολύ καλό ..όνομα στα desk. H ΕΥΡΩΒ φαίνεται η πιο “ζυγισμένη” ενώ τελευταία έρχεται η ΑΛΦΑ με τη χειρότερη συμπεριφορά, έχοντας μοναδική σανίδα σωτηρίας τα 1,42 ευρώ.

Η ΑΡΑΙΓ ήταν χάρμα οφθαλμών, που συντηρείται για πέμπτη εβδομάδα στα ιστορικά της υψηλά, παρά τη σημαντική διόρθωση των δεικτών, δοκιμάζοντας για άλλη μια συνεδρίαση το 13, χωρίς τύχη και πάλι.

Η ΕΠΣΙΛ, επίσης στα ιστορικά της υψηλά, που σήμερα είδε και νέα (;) ενδοσυνεδριακά, έχοντας καταντήσει γραφική. Τα 9,90 είναι η πρώτη οριογραμμή, με επόμενηο επίπεδο τα 9,40.

Δίπλα της και η ΕΝΤΕΡ, ένα ακόμα διαμάντι της πληροφορικής, με άξονα περιστροφής σε βραχυπρόθεσμο τα 5,76.

Η ΜΠΕΛΑ επέστρεψε στην κορυφή της, με το επίπεδο των 26 ευρώ να έχει βγάλει νέους αγοραστές, και επόμενο στόχο τα 29,80-30,30 ευρώ. Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα υπερέχει σημαντικά σε συναλλακτική δραστηριότητα (και πάλι σήμερα ανώτερη του μεσοσταθμικού) κάτι που φανερώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον. Θέλει προσοχή κάτω από 25,50, αν και πρέπει να συμβούν πολλά κακά για να ανησυχήσουν οι μέτοχοι.

Για τον ΜΥΤΙΛ, δεν έχουμε και πολλά να πούμε, είναι μακράν ό, τι καλύτερο έχουμε δει σε μετοχή μεγάλης κεφαλαιοποίησης τα τελευταία χρόνια. Φαίνεται ότι οι κασσάνδρες που τον θέλουν στα 42 δεν είναι και τόσο ..κασσάνδρες.

Ειδική μνεία για τις απογοητευτικές συμπεριφορές από ΟΤΕ, ΤΕΝΕΡΓ, ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, ΜΟΗ και ΕΛΠΕ. Χωρίς κανέναν λόγο, υποαποδίδουν εκνευρίζοντας τους μετόχους τους, που βλέπουν τις υπόλοιπες να απομακρύνονται.

Από τις μικρότερες κατηγορίς, ΣΑΝΜΕΖΖ και ΓΚΜΕΖΖ θα μείνουν αξέχαστες σε όσους τις πίστεψαν. ΕΧΑΕ επιστρέφει στις καρδιές των ερωτευμένων, που αποζήτησαν σοβαρή εταιρεία με αμυντική συμπεριφορά. Για τον ΚΑΡΕΛ (δεν είναι πλέον και τόσο μικρής κατηγορίας), ας μην μιλήσουμε, άγνωστος στους περισσότερους με ένα από τα καλύτερα γραφήματα όλων των εποχών. Προσθέστε και τα γενναιόδωρα μερίσματα, που προφανώς επιστρέφουν στους ίδιους τους εξαιρετικά ικανούς ιδιοκτήτες-διοικητές της. Επίσης, δείτε και λίγο το ΚΡΙ.. μπας και γράψει κανα διψήφιο νούμερο.

Τέλος, ας επισημάνουμε την ακραία επιθετική συμπεριφορά της ΙΝΚΑΤ σε ημερήσια δραστηριότητα, που πήγε κι έγραψε -12% ξαφνικά, και κανέναν να μην πιστεύει ότι έγινε τυχαία. Κάποιοι, που ακούν τον καθε έναν και πιστεύουν ό, τι διαβάζουν, την πάτησαν. Κι άλλοι, έμπειροι, περίμεναν στη γωνία. Η μετοχή διανύει μια από τις καλύτερες και πιο ώριμες περιόδους της ιστοριίας της, τονίζοντας ότι δεν θυμίζει σε τίποτα με την παλιά ΙΝΚΑΤ που όλοι θυμόμαστε (ή θέλουμε να ξεχάσουμε).

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την 23η ανοδική εβδομάδα στις τελευταίες 31. Σε ιστορικά υψηλά Αγγλία και Γερμανία
ο Αντικριστής |

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την 23η ανοδική εβδομάδα στις τελευταίες 31. Σε ιστορικά υψηλά Αγγλία και Γερμανία

Το θετικό επενδυτικό κλίμα παραμένει ανέπαφο τόσο στην Αθήνα όσο και στα μεγάλα διεθνή Χρηματιστήρια. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε νέα υψηλά 13 ετών

Ο μεν Βακάκης δίνει μετοχές, ο δε Τιτάνας πάει για triple listing
ο Αντικριστής |

Ο μεν Βακάκης δίνει μετοχές, ο δε Τιτάνας πάει για triple listing

Γκρεμίστηκε από τα ιστορικά της υψηλά η ΜΠΕΛΑ, μετά την είδηση του Bloomberg για πώληση 2 εκατ. μετοχών που κατείχε η Tanocerian Maritime (συμφερόντων Βακάκη) σε τιμή 27,20 ευρώ και κατά 9,3% χαμηλότερη από το κλείσιμο της Τετάρτης. Η συναλλαγή θα αφορούσε στο 1,5% του μετοχικού κεφαλαίου.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει ελκυστικός προορισμός. Προσοχή στα λεγόμενα του Powell.
ο Αντικριστής |

Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει ελκυστικός προορισμός. Προσοχή στα λεγόμενα του Powell.

Άνευ ουσίας η απερχόμενη χρηματιστηριακή εβδομάδα, με τρεις στις πέντε συνεδριάσεις και στενό εύρος διακύμανσης. Η πιθανότητα ανοδικής συνέχισης παραμένει μεγάλη στο μεσοπρόθεσμο.