Το ΚΚΕ υπογραμμίζει τις τραγωδίες που γεννά το «εκρηκτικό μίγμα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής και της παντελούς έλλειψης πρόληψης και αντιπυρικού σχεδιασμού» και καλεί την κυβέρνηση να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα.

«Ο θάνατος δεκάδων ξεριζωμένων συνανθρώπων μας, που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς αποτελεί ένα φρικτό πολύνεκρο έγκλημα, που σμπαραλιάζει τις όποιες κυβερνητικές δικαιολογίες ότι στον “πυρήνα του σχεδιασμού” βρίσκεται η προστασία της ανθρώπινης ζωής» αναφέρει στην ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ για νεκρούς μετανάστες στον Έβρο: «Ο τραγικός θάνατος συνανθρώπων μας στο δάσος της Δαδιάς μας γεμίζει οδύνη»

Επισημαίνει πως οι «απανθρακωμένοι στον Έβρο προστίθενται στον μακρύ κατάλογο των προσφύγων και μεταναστών που χάνουν τη ζωή τους στο ταξίδι του ξεριζωμού τους, αναγκασμένοι να πάρουν τις πιο επικίνδυνες διαδρομές για να αποφύγουν την καταστολή και τον εγκλωβισμό που επιβάλλει η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων».

«Το εκρηκτικό μίγμα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής και της παντελούς έλλειψης πρόληψης και αντιπυρικού σχεδιασμού, γεννάει μόνο νέες τραγωδίες, που τις πληρώνει ο λαός, Έλληνες και μετανάστες, με το πιο βαρύ τίμημα».

Κλείνοντας, το κόμμα της αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «ευθύνες της κυβέρνησης για τα όσα τραγικά βιώνουμε εδώ και μέρες είναι εγκληματικές! Εδώ και τώρα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές, να σωθούν οι ζωές και οι κόποι του λαού, το περιβάλλον».

Πηγή: in.gr 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα