Την απόκτηση μεγαλύτερων πλοίων μεταφοράς υγραερίου (LGP Carriers), εξετάζει η StealthGas όπως έγινε γνωστό με αφορμή τις ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα που κατέγραψε το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Η ναυτιλιακή εταιρεία του Χάρη Βαφειά με έδρα την Ελλάδα, που ελέγχει στόλο με πλοία μεταφοράς υγραερίου, ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους κέρδη ρεκόρ και συνεχίζει να έχει στο στόχαστρό της μεγαλύτερα πλοία, όπως προέκυψε από δηλώσεις του κ. Βαφειά.

Η StealthGas δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, θα συνεχίσει την πολιτική διαφοροποίησης του στόλου της με την προσθήκη πλοίων μεγαλύτερης μεταφορικής ικανότητας.Η εταιρεία υπό την ηγεσία του Χάρη Βαφειά, η οποία είναι εισηγμένη στον Nasdaq, δήλωσε ότι τα καθαρά κέρδη του πρώτου εξαμήνου του 2023, διαμορφώθηκαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, στα 27,3 εκατ. δολάρια, από 19,8 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο εξάμηνο του 2022.

StealthGas: Ρεκόρ κερδών και πωλήσεις πλοίων

Η ισχυρή κερδοφορία συνεχίστηκε και στο δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Χάρης Βαφειάς, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «συνεχίσαμε να λειτουργούμε σε μια σταθερή αγορά, που στήριξε ένα ακόμη τρίμηνο υψηλής κερδοφορίας. Μέχρι στιγμής, για το πρώτο εξάμηνο του 2023 έχουμε παρουσιάσει την ισχυρότερη επίδοση που έχουμε καταγράψει ποτέ, με κέρδη ανά μετοχή 0,71 δολάρια. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου εκποιήσαμε περαιτέρω περιουσιακά στοιχεία σε μια ανερχόμενη αγορά και θα συνεχίσουμε να διαφοροποιούμε τον στόλο με την έγκαιρη προσθήκη πλοίων μεγαλύτερου μεγέθους.

Παρά τις όποιες εποχικές διακυμάνσεις, η αγορά παραμένει σχετικά σταθερή και αναμένουμε ανάκαμψη κατά τους χειμερινούς μήνες που πλησιάζουν. Παραμένουμε θετικοί για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της ναυτιλιακής αγοράς υγραερίου».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά