Με ωριμότητα, το Χρηματιστήριο Αθηνών συνέχισε να συγκεντρώνει τις δυνάμεις του, μετά τις τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές εβδομάδες. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι περισσότερες εισηγμένες έχουν μεγάλες πιθανότητες ανοδικής συνέχισης

Σε επίπεδο Γενικού Δείκτη, η κατοχύρωση των 1296 μονάδων είναι πολύ καλό δείγμα.

Ο δρόμος φαίνεται ανοιχτός για τις 1345, με τελικό αποδέκτη τη ζώνη των 1390-1405.

Και η στήριξη, εν είδει επιβεβαίωσης από τη διάσπαση του πλαγιοπτωτικού μοτίβου του τελευταίου μήνα είναι στις 1288-1290.

Εξάλλου, υπήρξε σοβαρή διάχυση σε πλείονες τίτλους, με τη συναλλακτική δραστηριότητα να αυξάνεται κατά περίπου 25%. Συν αυτώ, το γεγονός ότι ο τζίρος απορροφήθηκε κατά 80% από αγοραστικό ενδιαφέρον (τουλάχισοτν σε μεγάλη και μεσαία κεφ/ση) είναι έως και εντυπωσιακό.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δείκτης έχει καταγράψει μια σοβαρή ανοδική κίνηση τους τελευταίους 10 μήνες με σωρευτικά κέρδη 70%, και μονάχα δύο αξιόλογα πτωτικά σκέλη: εκείνο του Μαρτίου που ακολούθησε το θλιβερό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, με συνολικές απώλειες -10,50%, και το προαναφερθέν με -6,7%.

Επιμέρους, ό, τι και να πούμε είναι λίγο για μια πληθώρα μετοχών που έχουν εντυπωσιάσει ΄τοσο με την ποσοστιαία απόδοση, όσο και με την ποιότητα της ανόδου. Μεταξύ αυτών,. ΜΥΤΙΛ, ΑΡΑΙΓ, ΟΤΟΕΛ, ΕΠΣΙΛ, ΜΠΕΛΑ, CENER, ΕΝΤΕΡ, κ.α.

Εστιάζοντας, η δεύτερη συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας έδωσε προβάδισμα στα στασινόχαρτα. Η CENER είναι το διαμάντι, η ΒΙΟ ακολουθεί ισορροπημένη και η ΕΛΧΑ είναι τρομερά υποτιμημένη, καθώς αφορά σε μια εταιρειάρα (!) με άριτα επενδυτικά χαρακτηριστικά μεσο-μακροπρόθεσμου ορίζοντα.

Είδαμε ΑΡΑΙΓ και ΟΤΟΕΛ να συνεχίζουν να μαγνητίζουν, δύο μετόχες που έχουν το ..κοκκαλάκι της νυχτερίδας. Και θα το έχουν για καιρό ακόμα, όπως φαίνεται.

Ο ΟΤΕ σαν να ξύπνησε από το κώμα που βρίσκεται τόσον καιρό, έβγαλε καλές υποστηρικτικές αγορές που έσωσαν τα 13,5 ευρώ. Πλέον, πάνω από 14,20 μπορεί να προσπαθήσει τα 15,80, υπενθυμίζοντας ότι είναι από τα ελάχιστα πτωτικά διαγράμματα, χωρίς λόγο.

Το ίδιο ισχύει και για την ΤΕΝΕΡΓ, όπου ακόμα ψάχνουμε τον λόγο της κατάρρευσης. Για να πείσει, πάντως, πρέπει να ξαναπάρει τα 17,50 ευρώ. Και βλέπουμε.

Κι όσο ΟΤΕ και ΤΕΝΕΡΓ εκνεύρισαν τους μετόχους τους, που βλέπουν την αγορά να ανεβαίνει τόσους μήνες και εκείνοι να γράφουν ζημιές, ΜΠΕΛΑ και ΕΠΣΙΛ τον χαβά τους. Σε νέα υψηλά, με όγκους, και την πρώτη να περιμένει με ανοιχτές αγκάλες τους θεσμικούς, εφόσον έρθει η επενδυτική βαθμίδα.

Η ΔΕΗ έχει δώσει πρώιμο σήμα από τα 9,5, μην το ξεχνάμε. Και τον Στάσση να θέλει να γράψει ιστορία, αν και κάτι μας λέει ότι έχει ήδη γράψει.

O ΜΥΤΙΛ παραμένει στην κορυφή της επενδυτικής προτίμησης. Ο όμιλος συνεχίζει να αγοράζει τα μαγαζιά ενέργειας της χώρας, καθώς μετά τη Volterra και τη Watt&Wolt, πήρε και την EfaEnergy.

Μεγάλα παιδιά μπήκαν στον ΣΑΡ, και ο ημερήσιος όγκος ήταν εφταπλάσιος του μεσοσταθμικού. Κι άντε, στο ΜΕΝΤΙ που ήταν δωδεκαπλάσιος (νομίζατε ότι θα πέρναγε απαρατήρητο;), η συνολική αξία ήταν μόλις 625 χιλιάρικα. Στον ΣΑΡ πέραν όμως 3 εκατομμύρια. Α, το ΜΕΝΤΙ, όσο πάνω από 3,98-4,02, πάει για τα 5,30.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την 23η ανοδική εβδομάδα στις τελευταίες 31. Σε ιστορικά υψηλά Αγγλία και Γερμανία
ο Αντικριστής |

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την 23η ανοδική εβδομάδα στις τελευταίες 31. Σε ιστορικά υψηλά Αγγλία και Γερμανία

Το θετικό επενδυτικό κλίμα παραμένει ανέπαφο τόσο στην Αθήνα όσο και στα μεγάλα διεθνή Χρηματιστήρια. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε νέα υψηλά 13 ετών

Ο μεν Βακάκης δίνει μετοχές, ο δε Τιτάνας πάει για triple listing
ο Αντικριστής |

Ο μεν Βακάκης δίνει μετοχές, ο δε Τιτάνας πάει για triple listing

Γκρεμίστηκε από τα ιστορικά της υψηλά η ΜΠΕΛΑ, μετά την είδηση του Bloomberg για πώληση 2 εκατ. μετοχών που κατείχε η Tanocerian Maritime (συμφερόντων Βακάκη) σε τιμή 27,20 ευρώ και κατά 9,3% χαμηλότερη από το κλείσιμο της Τετάρτης. Η συναλλαγή θα αφορούσε στο 1,5% του μετοχικού κεφαλαίου.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει ελκυστικός προορισμός. Προσοχή στα λεγόμενα του Powell.
ο Αντικριστής |

Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει ελκυστικός προορισμός. Προσοχή στα λεγόμενα του Powell.

Άνευ ουσίας η απερχόμενη χρηματιστηριακή εβδομάδα, με τρεις στις πέντε συνεδριάσεις και στενό εύρος διακύμανσης. Η πιθανότητα ανοδικής συνέχισης παραμένει μεγάλη στο μεσοπρόθεσμο.