Μικρά κέρδη σημειώνουν και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, αναμένοντας όμως τα στοιχεία από την πορεία των επιμέρους κλάδων της οικονομίας αργότερα μέσα στην ημέρα, ενώ τον τόνο παίρνουν και από τα εταιρικά αποτελέσματα.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,3%, με τον κλάδο των βασικών πόρων να κερδίζει 0,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,17% στις 7.282 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,27% στις 15.747 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,28% στις 7.261 μονάδες.

Αναμένοντας την Nvidia

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα της Nvidia, την εταιρεία κατασκευής τσιπ με έδρα την Καλιφόρνια. Είναι ένας όμιλος που έχει απασχολήσει τις αγορές φέτος, δημιουργώντας υψηλές προσδοκίες για τον κλάδο που υποστηρίζει μεγάλους τομείς της οικονομίας πλέον. Άλλωστε, οι μετοχές της εταιρείας έχουν εκτιναχθεί σχεδόν 200% φέτος λόγω του θορύβου γύρω από τη χρησιμότητα της στο πλαίσιο της τεχνητής νοημοσύνης.

Τίτλοι

Επί ευρωπαϊκού εδάφους τώρα, η Roche σημειώνει άλμα 3,1% αφού η ελβετική φαρμακοβιομηχανία δήλωσε ότι έλαβε γνώση μιας ακούσιας αποκάλυψης σε μελέτη της νέας ανοσοθεραπείας της για ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα που χρησιμοποιεί μια πειραματική κατηγορία φαρμάκων γνωστή ως anti-TIGIT.

Επίσης, η Societe Generale σημειώνει άνοδο 2% μετά την αναβάθμιση της γαλλικής τράπεζας από τη Morgan Stanley σε “overweight” από “equal-weight”.

PMI ευρωζώνης

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης τα στοιχεία για τον Δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της Ευρωζώνης για τον μήνα Αύγουστο, που αναμένεται αργότερα εντός της ημέρας, προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση της οικονομίας της ηπειρωτικής χώρας. Επίσης, οι δείκτες PMI από τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία θα βρίσκονται επίσης στο επίκεντρο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές