Ολοκληρώνεται την Πέμπτη 31/8/2023 η αρδευτική περίοδος στον ΤΟΕΒ Ταυρωπού για τους αρδευτές εντός δικτύου, ενώ στις 25 Αυγούστου λήγουν οι παροχευτεύσεις στους εκτός δικτύου αποδέκτες.

Σύμφωνα με τον ΤΟΕΒ, ήΉδη οι παροχετεύσεις αρδευτικού νερού έχουν μειωθεί αισθητά σε σχέση με αυτές της προηγούμενης περιόδου, όμως η ζήτηση παραμένει σε επίπεδα μεγαλύτερα από τα συνήθη για αυτή την περίοδο, εξαιτίας των υψηλότερων θερμοκρασιών και των πιο όψιμων καλλιεργειών.

ΥπΑΑΤ: Ποιες είναι οι σωστές ώρες άρδευσης σε συνθήκες καύσωνα

Το επίπεδο της στάθμης του ταμιευτήρα Ν. Πλαστήρα δεν δίνει πολλά περιθώρια για παράταση και ενίσχυση των εκταμιεύσεων καθώς «προσεγγίζουμε το οικολογικό όριο και θα πρέπει να κρατηθούν πολύτιμες ποσότητες ασφαλείας, κυρίως για την διασφάλιση της ποιότητας του υδρευτικού νερού το αμέσως προσεχές διάστημα», τονίζεται.

Παράλληλα, οι παροχετεύσεις νερού στους αποδέκτες που οδηγούν στις εκτός δικτύου εκτάσεις θα διακοπούν την Παρασκευή 25/8/2023, καθώς το νερό που έχει αποθηκευτεί από τον κάθε φορέα εξυπηρέτησης της άρδευσης μπορεί να συντηρήσει τις αρδεύσεις κάποιων επιπλέον ημερών.

«Συστήνουμε την σύνεση, την προσοχή και τη σωστή συνεργασία από όλους τους φορείς και τους χρήστες τις υπολειπόμενες ημέρες, για την ορθολογική και προσεκτική χρήση του αρδευτικού νερού, όπως άλλωστε έγινε μέχρι σήμερα, ώστε να ολοκληρωθεί ομαλά και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η φετινή αρδευτική περίοδος που ήταν εξαρχής ελλειμματική σε ωφέλιμο απόθεμα νερού», επισημαίνεται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO