Επεκτείνοντας το χαρτοφυλάκιο ακινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της αλυσίδας ρούχων Zara,  Amancio Ortega , αγόρασε ένα 45όροφο κτήριο πολυτελών κατοικιών στο Σικάγο, έναντι 232 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, το οικογενειακό γραφείο του Ortega Pontegadea απέκτησε το 727 West Madison από μια κοινοπραξία της Ares Management και της F&F Realty.

Η αγορά προσθέτει το κτήριο 45 ορόφων με τα 492 διαμερίσματά του υψηλής ποιότητας σε έναν αυξανόμενο κατάλογο των ορόσημων ακινήτων των ΗΠΑ που ανήκουν στον Ορτέγκα, συμπεριλαμβανομένων των κεντρικών γραφείων της Meta Platforms Inc. στο Σιάτλ και του κτηρίου Haughwout του Μανχάταν .

To success story του αυτοδημιούργητου δισεκατομμυριούχου Mr. Zara

Με μια περιουσία 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων που βασίζεται στο μερίδιο ελέγχου του στην Inditex SA , ο Ortega έχει συσσωρεύσει ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας πέρυσι στα 18,1 δισεκατομμύρια ευρώ (περίπου 19,7 δισεκατομμύρια δολάρια). Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ισπανίας ξόδεψε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2022 αγοράζοντας αποθήκες στις ΗΠΑ, καθώς διαφοροποιείται από την παραδοσιακή εστίασή του σε εμβληματικούς χώρους γραφείων και λιανικής.

Ορισμένες από τις τελευταίες εξαγορές της Pontegadea περιλαμβάνουν έναν κόμβο logistics περίπου 60 μίλια ανατολικά του Λος Άντζελες, μια αποθήκη στην Ολλανδία και ένα κτίριο γραφείων στο κεντρικό Λονδίνο.

Η Pontegadea κατέχει επίσης μερίδια σε φορείς εκμετάλλευσης υποδομής ενέργειας και τηλεπικοινωνιών και σε παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων μεριδίων στον πορτογαλικό φορέα εκμετάλλευσης δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου REN— Redes Energeticas Nacionais SGPS και στην ισπανική εταιρεία μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας Redeia Corporacion SA .

Η Pontegadea, το επενδυτικό όχημα της οικογένειας Ορτέγα, έχει ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό της το τελευταίο διάστημα επενδύοντας σε κέντρα logistics που χρησιμοποιούνται από μεγάλες εταιρείες παγκοσμίως, όπως η Fedex, και σε πολυτελή κτίρια σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, από τη Νέα Υόρκη έως το Σιάτλ.

Zara: Ενίσχυση των στόχων βιωσιμότητας καθώς ο καύσωνας «χτυπάει» και τη γρήγορη μόδα

Aιχμή του δόρατος η Zara

Οι ΗΠΑ, όπου η Inditex – η εταιρεία πίσω από τα καταστήματα Zara- σχεδιάζει να ανοίξει περισσότερα καταστήματα και στην οποία ο Ορτέγα είναι ο κύριος μέτοχος με ποσοστό 59,295, αποτελεί την δεύτερη κύρια αγορά μετά την Ισπανία.

Η Pontegadea κατέγραψε καθαρά κέρδη 2 δισ. ευρώ πέρυσι, από 1,6 δισ. ευρώ το 2021, κυρίως λόγω των μερισμάτων από την Inditex, τα οποία εκτινάχθηκαν καθώς το βασικό της εμπορικό σήμα Zara ανέκαμψε γρήγορα από την πανδημία COVID-19.

Ο γίγαντας της μόδας ξεπέρασε τους ανταγωνιστές του πέρυσι, καταγράφοντας κέρδη 15% υψηλότερα από τα προ της πανδημίας επίπεδα. Η Pontegadea, η οποία για χρόνια επικεντρώθηκε κυρίως σε ακίνητα, έχει επίσης συμμετοχή σε εταιρείες ενέργειας, αγοράζοντας μερίδια σε ηλιακούς σταθμούς, διαχειριστές δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας και αιολικά πάρκα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή