Ρώσος στρατηγός ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί δημόσια μετά την εκδήλωση της ανταρσίας των μισθοφόρων της Wagner που απείλησε την εξουσία του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, απομακρύνθηκε από τη θέση του, όπως αναφέρει το RBC.

O λόγος για τον Σεργκέι Σουροβίκιν, 56 ετών, ο οποίος απαλλάχθηκε από τη θέση του ως διοικητής των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων, αλλά παραμένει στο υπουργείο Άμυνας, όπως ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος, επικαλούμενος πηγή που είναι σε γνώση της κατάστασης. Ο Σουροβίκιν δεν είναι πλέον αναπληρωτής διοικητής των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, όπως επισήμανε το RBC. Το Υπουργείο Άμυνας δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Οι BRICS θα αποτελέσουν τελικά την εναλλακτική απέναντι στη Δύσης

Ο στρατηγός ανακρίθηκε από αξιωματούχους ασφαλείας για τους δεσμούς του με τον ηγέτη της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, μετά τη βραχύβια εξέγερση του Ιούνιο, καθώς το Κρεμλίνο διερεύνησε εάν στοιχεία του στρατού είχαν γνώση της εξέγερσης.

Ο Πριγκόζιν είχε επανειλημμένα επαινέσει την ηγεσία του Σουροβίκιν στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ είχε απαιτήσει την αποπομπή του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, Βαλέρι Γκερασίμοφ.

«Στρατηγός Αρμαγεδδών»

Ο Σουροβίκιν, ένας στρατιωτικός αξιωματικός σταδιοδρομίας του οποίου η σκληρή φήμη που τον συνοδεύει του χάρισε το παρατσούκλι «Στρατηγός Αρμαγεδδών», θεάθηκε για τελευταία φορά σε βίντεο του Υπουργείου Άμυνας στις 24 Ιουνίου που παροτρύνει τον Πριγκόζιν να τερματίσει την εξήγηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι μισθοφόροι της Wagner έφτασαν σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από τη Μόσχα πριν ο Πριγκόζιν συμφωνήσει να αποσύρει τον στρατό του στη Λευκορωσία.

Ο Πούτιν τοποθέτησε τον Σουροβίκιν επικεφαλής του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία τον Οκτώβριο και επέβλεψε την υποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την ουκρανική πόλη Χερσώνα τον επόμενο μήνα. Ο Γκερασίμοφ αντικατέστησε τον στρατηγό ως γενικός διοικητής των υπηρεσιών στην Ουκρανία τον Ιανουάριο.

Ο Πούτιν στάθηκε στο πλευρό του Σοϊγκού και του Γκερασίμοφ απέναντι στις κατηγορίες που εξαπέλυσαν οι επικεφαλής της ανταρσίας. Ο ρώσος πρόεδρος συνάντησε τον Γερασίμοφ κατά τη διάρκεια επίσκεψης το Σάββατο στο αρχηγείο της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας στο Ροστόφ-ον-Ντον, την οποία είχε αναλάβει ο Πριγκόζιν στην αρχή της εξέγερσής του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Αλεξοπούλου: Το αεροδρόμιο «Λυδία» αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχούς συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα
Επικαιρότητα |

Θεμελίωση του αεροδρομίου «Λυδία» στην Καβάλα

Το αεροδρόμιο θα υπηρετεί τη Γενική Αεροπορία, στην οποία εντάσσονται πτητικές δραστηριότητες που δεν αφορούν σε μείζονες εμπορικούς ή στρατιωτικούς σκοπούς, όπως η εκπαίδευση των επαγγελματιών πιλότων

Ακρίβεια: «Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Απεργία στο Δημόσιο στις 21 Μαΐου
Επικαιρότητα |

«Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Σε απεργία το Δημόσιο

Η ακρίβεια συνεχίζει να «ροκανίζει» το εισόδημα των Ελλήνων – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα και τα καύσιμα «στριμώχνουν» τους πολίτες, ενώ το πρόβλημα της πανάκριβης στέγασης διογκώνεται