Η κίνηση των πλοίων διακόπηκε για μερικές ώρες χθες Τρίτη στα Δαρδανέλια, στη βορειοδυτική Τουρκία, εξαιτίας δασικής πυρκαγιάς στην επαρχία Τσανάκαλε που ώθησε τις αρχές να κλείσουν το στενό, ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών.

Χάρη στην επέμβαση αεροσκαφών και ελικοπτέρων, που συνέβαλαν να οριοθετηθούν οι φλόγες, η τουρκική ακτοφυλακή ξανάνοιξε το βράδυ χθες Τρίτη το στενό προς νότια κατεύθυνση.

«Επικεντρώνουμε όλες τις προσπάθειές μας στην προστασία των πόλεων. Το καλό νέο είναι πως οι άνεμοι μοιάζουν να κατευθύνουν τη φωτιά μακριά από το κέντρο της Τσανάκαλε», είπε ο υπουργός Γεωργίας και Δασών της Τουρκίας, ο Ιμπραήμ Γιουμακλί.

Επτά χωριά και πανεπιστημιούπολη χρειάστηκε να εκκενωθούν, ενημέρωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας.

420 πυροσβέστες επιχειρούσαν για να σβήσουν την πυρκαγιά με τη βοήθεια έξι αεροσκαφών χθες, ανέφερε η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD.

Η ναυτιλιακή υπηρεσία Tribeca τόνισε πως «η κυκλοφορία στα Δαρδανέλια ανεστάλη και προς τις δύο κατευθύνσεις στις 18:45 της Τρίτης καθώς πυροσβεστικά αεροσκάφη που επιχειρούν στην περιοχή αντλούν νερό από τη θάλασσα».

Το στενό των Δαρδανελίων, ένα στενό και ιστορικά σημαντικό πέρασμα που συνδέει το Αιγαίο με τη Μαύρη Θάλασσα, χρησιμεύει ως ζωτικής σημασίας ναυτιλιακός δρόμος για τα πλοία που ταξιδεύουν μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

Σύμφωνα με την Tribeca, 15 πλοία με κατεύθυνση βόρεια και 19 πλοία με προορισμό τα νότια ήταν καθηλωμένα εκατέρωθεν της πλωτής οδού. Είπε ότι ένα από τα πλοία που κατευθύνονταν προς τον βορρά και πέντε από τα πλοία με προορισμό τα νότια έχουν μεγάλο μέγεθος, με μήκος πάνω από 200 μέτρα (656 πόδια).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία