Μία νεα εποχή ξεκινάει για το ιστορικό ξενοδοχείο της Κέρκυρας το Corfu Palace, μετά την απόφαση του Χρήστου Φωκά, ιδιοκτήτης της εβληματικής μονάδας από το 1990 να το μεταβιβάσει στον Ολλανδό Χένρι Χόλτερμαν, επικεφαλής της πολυεθνικής Reggeborgh Invest. Το τίμημα όπως λένε στην Κέρκυρα έφτασε τα 30 εκατ. ευρώ, έπειτα από συζητήσεις που διήρκεσαν περίπου έναν χρόνο.

Το γεγονός της μεταβίβασης έγινε επίσημα γνωστό πριν λίγες ημέρες από την ανοικτή επιστολή του Χρήστου Φωκά προς το προσωπικό του ξενοδοχείου.

Coco – Mat: Λουκέτο στο ξενοδοχείο στην Ακρόπολη

Η επιστολή του Χρήστου Φωκά

Στην επιστολή του ο κ. Φωκάς σημειώνει:

«Αγαπητοί φίλοι,

Το 1962, φεύγοντας από την Κέρκυρα σε ηλικία μόλις 24 ετών, ξεκίνησα την επαγγελματική μου σταδιοδρομία στην Ελβετία, δημιουργώντας σταδιακά έναν όμιλο επιχειρήσεων. Εντούτοις, οι δραστηριότητες μου δεν με εμπόδισαν να έρχομαι τακτικά στο νησί μας με την οικογένεια μου. Μετά τον θάνατο της μητέρας μου, τη δεκαετία του 1980, γνωρίσαμε το Corfu Palace ως πελάτες και συνδεθήκαμε συναισθηματικά με αυτό το εμβληματικό ξενοδοχείο, ιδιαίτερα με τους ανθρώπους τον, πολλοί από τους οποίους συνέχισαν να είναι μέχρι σήμερα μαζί μας.

Το 1990 προχωρήσαμε στην αγορά του Corfu Palace και στην εκτεταμένη ανακαίνιση του. Έχουμε πολλά να θυμόμαστε από εκείνη την περίοδο, με ξεχωριστή στιγμή τη φιλοξενία των ευρωπαίων ηγετών κατά τη σύνοδο κορυφής, το 1994.

Από το 1962, φέτος, το 2023, προσωπικά συμπλήρωσα 61 χρόνια στην πρώτη γραμμή του επιχειρείν και, ως επικεφαλής του ομίλου μας, 33 συνεχή χρόνια στο τιμόνι του Corfu Palace.

Στα 33 αυτά χρόνια, το ξενοδοχείο μας πέρασε αρκετά υψηλά και χαμηλά βαρομετρικά. Με την άψογη συμπαράσταση του προσωπικού, με τον επαγγελματισμό του, την ευγένεια και την εμπιστοσύνη του, ξεπεράσαμε όλες τις τρικυμίες, έχοντας πάντοτε πρώτη προτεραιότητά μας να τηρούμε όλες μας τις υποχρεώσεις – ηθικές και υλικές – έναντι του προσωπικού μας και κάθε τρίτου, και φυσικά έναντι της κερκυραϊκής κοινωνίας;

Έτσι, το Corfu Palace διαμόρφωσε το όνομα που έχει σήμερα. Και έτσι, είχαμε τη χαρά και την τιμή να παράσχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε πολλές χιλιάδες επισκέπτες που αγάπησαν το ξενοδοχείο μας και το νησί μας.

Είμαι σίγουρος ότι και με τη νέα ιδιοκτησία το προσωπικό μας θα συνεχίσει να προσφέρει τις άψογες υπηρεσίες του, όπως έκανε μέχρι σήμερα. Και είναι προφανές ότι η οικογένεια μου κι εγώ θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά, τόσο συναισθηματικά όσο και ηθικά.

Τέλος, επιθυμούμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Διευθυντή του Corfu Palace και σε όλο το προσωπικό μας. Ευχόμαστε σε όλους καλή συνέχεια.

Χρήστος Φωκάς»

To ξενοδοχείο

Το Corfu Palace σχεδιάστηκε το 1954 από τον Περικλή Σακελλάριο, ο οποίος έβαλε την υπογραφή του και σε άλλα εμβληματικά κτίρια του νησιού, όπως το Δημοτικό Θέατρο, η Εθνική Τράπεζα στην Ανουντσιάτα, το Τελωνείο στο λιμάνι. Μερικά από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτού του ξενοδοχείου περιλαμβάνουν τα ψηλά ταβάνια, τα μαρμάρινα δάπεδα, οι μεγάλες μαρμάρινες κολόνες και μια υπέροχη μαρμάρινη σκάλα που βρίσκεται στο λόμπι.

Tο Corfu Palace βρίσκεται στην καρδιά της Κέρκυρας και διαθέτει 106 με θέα στο Ιόνιο Πέλαγος. Σε απόσταση αναπνοής από την Παλιά Πόλη, βρίσκεται σε προνομιακή θέση και λειτουργεί όλον τον χρόνο.

Ο νέος ιδιοκτήτης

Ο Ολλανδός Χένρι Χόλτερμαν έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην Κέρκυρα, όπου περνά μεγάλο μέρος του χρόνου του, στην εξοχική κατοικία που έχει αγοράσει στο Νησί των Φαιάκων. Επιπλέον, το 2020 απέκτησε το περίφημο Κόκκινο Σπίτι ή Antico Rosso από τον Οίκο Sotheby’s έναντι 8 εκατ. ευρώ. Το υπέροχο αυτό σπίτι του 17ου αιώνα κατασκευάστηκε στα ερείπια ενός μοναστηριού του 13ου αιώνα. Ανήκε σε μία από τις προεξάρχουσες οικογένειες της Κέρκυρας. Πρώτος ιδιοκτήτης του, σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, ήταν ο ευγενής Τζιοβάνι Κουρκουμέλι, ο οποίος έφτασε το 1750 από την Κεφαλονιά. Με τα χρόνια άλλαξε ιδιοκτήτες, με τους τωρινούς, τελευταίους του ιδιοκτήτες να προβαίνουν σε εκτεταμένες ανακαινίσεις.

Επισημαίνεται επίσης ότι ο Χένρι Χόλτερμαν ζήτησε και έλαβε μαζί με τη σύζυγο του και τον γιο του την ελληνική υπηκοότητα. Είναι επίτιμος πρόξενος της Ολλανδίας στην Κέρκυρα. Πέρυσι δώρισε ένα υπερσύγχρονο σκάφος στο κλιμάκιο ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος της Κέρκυρας.

Υπενθυμίζεται ότι η Reggeborgh στις αρχές Αυγούσου, ενίσχυσε στο 94,2% το ποσοστό συμμετοχής της στη REDS, εταιρεία Ανάπτυξης Ακινήτων και Υπηρεσιών, μέλος του ομίλου Ελλάκτωρ και εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός