Στο ίδιο μοτίβο, κατά το οποίο χάνουν τα κέρδη τους στο τέλος, κινήθηκαν και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς δεν κατάφεραν να αποτυπώσουν πλήρως το κλίμα ευφορίας που προκάλεσαν τα αποτελέσματα του παγκόσμιου κολοσσού τσιπ Nvidia.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,4%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να χάνει τελικά 2,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,18% στις 7.333 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 68% στις 15.621 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,44% στις 7.214 μονάδες.

Η Nvidia ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη δεύτερου τριμήνου, δείχνοντας ότι επωφελήθηκε από την έκρηξη της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης. Η αγαπημένη εταιρεία των αγορών ανακοίνωσε επίσης ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 25 δισ. δολαρίων, προκαλώντας έντονα κέρδη σε όλο τις αγορές.

Με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Οι επενδυτές έχουν επίσης αρχίσει να αποτυπώνουν την αυξημένη πιθανότητα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα σταματήσει την αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, καθώς τα αδύναμα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα έδειξαν ότι η Ευρώπη διολισθαίνει στην ύφεση. Η γερμανική επιχειρηματική δραστηριότητα συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τριών και πλέον ετών τον Αύγουστο, ενώ η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Βρετανία συρρικνώθηκε απροσδόκητα, αυξάνοντας τους κινδύνους ύφεσης.

“Ο κίνδυνος ότι η ΕΚΤ έχει ήδη υπερσφίξει είναι σημαντικός. Τα στοιχεία των PMI μειώνουν τις πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο και αυξάνουν την πιθανότητα οι μειώσεις των επιτοκίων να έρθουν νωρίτερα από ό,τι πίστευαν τα περισσότερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου”, αναφέρουν οι οικονομολόγοι της Citigroup.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης τα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell την Παρασκευή κατά την ολοκλήρωση του συμποσίου της κεντρικής τράπεζας στο Jackson Hole του Γουαϊόμινγκ, τα οποία η Wall Street ελπίζει ότι θα προσφέρουν κάποια εικόνα για την πιθανή πορεία των επιτοκίων.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πεδίο μαχών οι 1.300 μονάδες

Πεδίο μαχών μεταξύ αγοραστών και πωλητών έχουν αναδειχθεί οι 1.300 μονάδες στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο ούτε σήμερα κατάφερε να διασπάσει το επίπεδο, καθώς η όποια «επίσκεψη» του γενικού δείκτη ενεργοποιεί τις πιέσεις. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,17% στις 1.295,93 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 70 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές