Ο Γενικός Δείκτης έχει κατοχυρώσει (Τρίτη) και επιβεβαιώσει (Τετάρτη) το επίπεδο των 1290-2 μονάδων. Ο δρόμος για τις 1400 είναι ανοιχτός, με μία μικρή στάση στις 1345. Η έξοδος, επίσης καθαρή, κάτω από 1260 σε ημερήσιο κλείσιμο, αν όλα στραβώσουν.

Η ΑΡΑΙΓ έβγαλε κίνηση, παρασύροντας τα πάντα στο διάβα της. Νέα ιστορικά υψηλά, όγκους 2 φορές πάνω από το μεσοσταθμικό, κάλυψε σε μια συνεδρίαση τις “απώλειες” 4 εβδομάδων.

Η REALCONS αθόρυβα έπιασε το +24% μηνιαία απόδοση, ευρισκόμενη σε περιοχή ιστορικών υψηλών. Η μετοχή έρχεται από το 1,80..

Όλες οι μετοχές πληροφορικής ξεσηκώθηκαν, με εξαίρεση την ΚΟΥΕΣ (μην την υποτιμάτε, όμως). ΕΠΣΙΛ και ΕΝΤΕΡ κοντά ή σε ιστορικά υψηλά, με την ΠΡΟΦ να θέλει να τις φθάσει. Να θυμήσουμε ότι η (καποτε μικρή) ΙΝΤΕΚ είναι τρίτη σε κεφ/ση στον κλάδο με 200 εκατ. ευρώ, έχοντας μέσα της και την καλή ΒΥΤΕ.

Όγκους έβγαλε και η ΕΛΙΝ που ξαναείδε τα επίπεδα του 2010.

Ο ΚΑΡΕΛ παραμένει αγαπημένη επενδυτική επιλογή, κι αυτός στα ιστορικά υψηλά, με γενναία μερίσματα και μια μετοχή ..μπετό.

Τα στασινόχαρτα φαίνεται θα πρωταγωνσιτήσουν το ερχόμενο διάστημα, ή μάλλον θα συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν. Μετά την απίστευτη CENER (επάξια υπεραποδίδει), η ΒΙΟ συντηρείται στα υψηλά της περιόδου, με τους ξένους να την γλυκοκοιτάζουν, εάν και εφόσον έρθει η επενδυτική βαθμίδα.

Για τις τράπεζες, τί να πούμε άλλο που δεν έχουμε πει τόσους μήνες. Ανεπανάληπτη ανθεκτικότητα, ειδικάγια τέτοιου είδους μετοχές και με τόσο επιβαρυμένο ιστορικό. Αν εξαιρέσουμε την αδικημένη ΑΛΦΑ που χωλαίνει οι λοιπές αξίζουν κι άλλη άνοδο. Τα έσοδά τους, για λίγο καιρό ακόμα, θα αυξάνονται. ΕΤΕ και ΠΕΙΡ οι μπροστάρηδες.

Η ACAG έχει προβληματιστεί λίγο μετά το Rev. Split της, έβγαλε και τζίρο πρόσφατα. Θα παρατηρήσουμε στην πορεία αν αυτό είναι τυχαίο ή κάποιος μέτοχος είναι δυσαρεστημένος, πάντως η μετοχή έχει εκπληκτική συμπεριφορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την 23η ανοδική εβδομάδα στις τελευταίες 31. Σε ιστορικά υψηλά Αγγλία και Γερμανία
ο Αντικριστής |

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την 23η ανοδική εβδομάδα στις τελευταίες 31. Σε ιστορικά υψηλά Αγγλία και Γερμανία

Το θετικό επενδυτικό κλίμα παραμένει ανέπαφο τόσο στην Αθήνα όσο και στα μεγάλα διεθνή Χρηματιστήρια. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε νέα υψηλά 13 ετών

Ο μεν Βακάκης δίνει μετοχές, ο δε Τιτάνας πάει για triple listing
ο Αντικριστής |

Ο μεν Βακάκης δίνει μετοχές, ο δε Τιτάνας πάει για triple listing

Γκρεμίστηκε από τα ιστορικά της υψηλά η ΜΠΕΛΑ, μετά την είδηση του Bloomberg για πώληση 2 εκατ. μετοχών που κατείχε η Tanocerian Maritime (συμφερόντων Βακάκη) σε τιμή 27,20 ευρώ και κατά 9,3% χαμηλότερη από το κλείσιμο της Τετάρτης. Η συναλλαγή θα αφορούσε στο 1,5% του μετοχικού κεφαλαίου.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει ελκυστικός προορισμός. Προσοχή στα λεγόμενα του Powell.
ο Αντικριστής |

Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει ελκυστικός προορισμός. Προσοχή στα λεγόμενα του Powell.

Άνευ ουσίας η απερχόμενη χρηματιστηριακή εβδομάδα, με τρεις στις πέντε συνεδριάσεις και στενό εύρος διακύμανσης. Η πιθανότητα ανοδικής συνέχισης παραμένει μεγάλη στο μεσοπρόθεσμο.