
Έως τις 11 Σεπτεμβρίου θα πρέπει οι επιτυχόντες υποψήφιοι στα αγροτικά ΙΕΚ του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, που υπέβαλαν παράλληλο μηχανογραφικό, να υποβάλουν και αίτηση εγγραφής στο ΙΕΚ επιτυχίας τους.
Με τον τρόπο αυτό οριστικοποιείται η εγγραφή τους. Όσοι δεν υποβάλλουν αίτηση εντός της καθορισμένης ημερομηνίας, αυτόματα θα θεωρηθεί ότι δεν επιθυμούν να εγγραφούν.
Αγροτικά ΙΕΚ: Τα 6 ΔΙΕΚ του ΕΛΓΟ – Δήμητρα με τις 7 ειδικότητες
Όσοι υποψήφιοι επιθυμούν την παροχή δωρεάν σίτισης και στέγασης, θα πρέπει να καταθέσουν σχετική αίτηση (σίτισης – στέγασης) στο ΙΕΚ επιτυχίας τους. η παροχή δεν αφορά το ΙΕΚ Αττικής. Όλες οι αιτήσεις και θα πρέπει να συνοδεύονται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στο ΙΕΚ επιτυχίας.
Οι επιτυχόντες θα ειδοποιηθούν και με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) από το ΙΕΚ επιλογής τους, τόσο για το χρονικό διάστημα υποβολής της Αίτησης Εγγραφής, όσο για τα σχετικά δικαιολογητικά.
Το κάθε ΙΕΚ θα προβεί σε έλεγχο ορθότητας όλων των δηλωθέντων μορίων του επιτυχόντα, σε αντιπαραβολή με τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η εγγραφή του υποψηφίου.Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η εγγραφή υποψηφίου ταυτόχρονα σε Σχολή, Τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση ΑΕΙ και σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό ΙΕΚ.
Δείτε τα δικαιολογητικά εγγραφής στα ΙΕΚ ΕΔΩ
Ποια Αγροτικά ΙΕΚ θα λειτουργήσουν
Με πρωινό ωράριο θα λειτουργήσουν φέτος (έτος κατάρτισης 2023-24), έξι ΙΕΚ στις Περιφερειακές Ενότητες: Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Κορίνθου, Λάρισας, Αττικής και Τρικάλων, με τις παρακάτω επτά ειδικότητες:
- ΙΕΚ Αττικής – Κτήμα Συγγρού Αμαρουσίου
Τεχνικός Κηποτεχνικών εφαρμογών και έργων πράσινου
- ΙΕΚ Κορίνθου- Γεωργική Σχολή Νεμέας
Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας
- ΙΕΚ Ηρακλείου – Γεωργική Σχολή Μεσσαράς Κρήτης
Τεχνικός Θερμοκηπίων και Καλλιεργειών υπό κάλυψη
- ΙΕΚ Λάρισας – Αβερώφειος Γεωργική Σχολή
Διαχειριστής Συστημάτων Εκτροφής αγροτικών ζώων
Τεχνικός Συντήρησης και Επισκευής γεωργικών μηχανήματων
- ΙΕΚ Ιωαννίνων – Γαλακτοκομική Σχολή
Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος
- ΙΕΚ Τρικάλων – Ξυλογλυπτική Σχολή Καλαμπάκας
Τεχνικός Ξυλογλυπτικής και Εφαρμογές σε ξύλινες κατασκευές


Latest News

Σταθεροποιείται η παραγωγή κρασιού του 2025 στο νότιο ημισφαίριο
Οι προβλέψεις για το κρασί βασίζονται σε πρώιμες εκτιμήσεις για τη συγκομιδή σταφυλιών, η οποία συνεχίζεται ακόμη σε ορισμένες περιοχές

Καμπανάκι Διεπαγγελματικής για το βαμβάκι – Τι θα φέρει η «πράσινη» οδηγία της ΕΕ
Παρέμβαση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος για τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει στο βαμβάκι οδηγία της ΕΕ

Πώς θα βελτιωθεί η διαδικασία για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2025 - Παρέμβαση ΕΘΕΑΣ
Επτά βελτιωτικές προτάσεις για έγκαιρη, ομαλή και προσιτή υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2025 καταθέτει η ΕΘΕΑΣ - Αίτημα άμεσης συνάντησης

Πότε ξεκινά η υποβολή δηλώσεων για την αναδιάρθρωση αμπελώνων – Οι ενισχύσεις
Ποιες δράσεις περιλαμβάνονται στην παρέμβαση για την αναδιάρθρωση και μετατροπή στο αμπέλι - Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

Σταμενίτης: Σε εξέλιξη οι αναγγελίες ζημιών από τον ΕΛΓΑ για τον παγετό
«Έχουμε σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης», είπε ο Διονύσης Σταμενίτης από το Αμύνταιο και την Πτολεμαΐδα

Η ακτινογραφία του αμπελοοινικού τομέα το 2024 – Τι δείχνουν τα στοιχεία
Η παγκόσμια παραγωγή κρασιού το 2024, σύμφωνα με τον OIV, υπολογίζεται σε 226 εκατομμύρια εκατόλιτρα, η χαμηλότερη των τελευταίων 60 ετών

Ξεκινά το νέο πρόγραμμα μεταποίησης - Επενδύσεις από 400.001 έως 5 εκατ. ευρώ
Με αρχικό προϋπολογισμό 135 εκατ. ευρώ ξεκινά το πρόγραμμα μεταποίησης, εμπορίας και ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων του ΣΣ ΚΑΠ

Ο αμπελώνας της Σαντορίνης εκπέμπει SOS – Κίνδυνος να μηδενιστεί η παραγωγή μέχρι το 2042
Πώς θα διασωθεί ο αμπελώνας στη Σαντορίνη – Ποια σχέδια δρομολογεί ο Σύνδεσμος Οινοποιών Σαντορίνης

Στα «χαρακώματα» οι παραγωγοί επιτραπέζιας ελιάς - Οι φόβοι για την επόμενη ημέρα των δασμών
Σε αναβρασμό ο κλάδος για την επιτραπέζια ελιά - «Δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε ούτε σεντ», λένε οι παραγωγοί στον ΟΤ

Δύσκολη χρονιά για το κρασί και τους παραγωγούς του
Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1961 υποχώρησε η παγκόσμια παραγωγή το 2024 – κάμψη και στη ζήτηση