Καμένες εκτάσεις, αυτοκίνητα και σπίτια. Στην ατμόσφαιρα ακόμα πλανάται η μυρωδιά του καμένου. Οι κάτοικοι των οικισμών γύρω από την Πάρνηθα είδαν τις περιουσίες τους, τους κόπους μίας ζωής, που έχτισαν με τόσο κόπο και αγωνία να γίνονται στάχτη στο πέρασμα της πύρινης λαίλαπας.

Όπως φαίνεται και στα πλάνα του MEGA, το σπίτι έχει καεί ολοσχερώς. Μόνο το τζάκι έχει μείνει όριο στη θέση του. Ανάμεσα στα χαλάσματα διακρίνονται κάποιες συσκευές και το στρώμα ενός κρεβατιού.

Αποκαρδιωτικές εικόνες

Ελάχιστα ήταν τα σπίτια που σώθηκαν από τις πύρινες φλόγες. Όπως είπε ένας κάτοικος της περιοχής στο MEGA, κατάφερε να σώσει το σπίτι του από καθαρή τύχη, καθώς την ώρα που μαινόταν το μέτωπο περνούσαν δύο Erickson και την κατάλληλη στιγμή έκαναν ρίψεις νερού.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες αυτοψίες και τα σπίτια που έχουν κριθεί ακατάλληλα και μη κατοικήσιμα φέρουν ένα τεράστιο κόκκινο Χ. Τουλάχιστον 10 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς στην Αγία Παρασκευή, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων στην περιοχή της Πάρνηθας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα