«Έχουμε μεγάλη χαρά να αναβαθμίσουμε τη συνεργασία μας σε στρατηγική σχέση», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως οι «βρισκόμαστε πολύ εγγύτερα από τη γεωγραφική απόσταση που μας χωρίζει».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις  πυρκαγιές τονίζοντας ότι η επίσκεψη του κ. Ναρέντρα Μόντι συμπίπτει με αυτή την πρωτοφανή δοκιμασία που, όπως σημείωσε, δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά και όλη τη Μεσόγειο.

Πρώτος στόχος να διπλασιάσουμε την επόμενη 4ετία το διμερές εμπόριο είπε, μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον ινδό ομόλογό του Ναρέντρα Μόντι.

Τι γυρεύει ο Μόντι στην Αθήνα; Οι στόχοι Μητσοτάκη και μια «στρατηγική σχέση»

Συζητήσαμε το ενδεχόμενο της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Ελλάδας – Ινδίας, είπε ο έλληνας πρωθυπουργός, ενώ όπως είπε αποδέχθηκε την πρόσκληση του ινδού πρωθυπουργού να επισκεφθεί τη χώρα.

Η βάση των σχέσεων μας είναι δυνατή και πανάρχαια είπε ο Μόντι.

Σε εξέλιξη είναι οι κοινές δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ λίγο νωρίτερα ο ινδός πρωθυπουργός συναντήθηκε με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η επίσκεψη Μόντι είναι ιστορική, καθώς είναι η πρώτη επίσκεψη Ινδού πρωθυπουργού στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια, από το 1983, όταν επισκέφθηκε τη χώρα μας η Ίντιρα Γκάντι.

Λίγη ώρα μετά την άφιξη του στην Αθήνα, ο Ινδός πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Δείτε τις δηλώσεις

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Από Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 voucher – Δικαιούχοι και διαδικασία
Επικαιρότητα |

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 70.000 voucher στις παιδικές κατασκηνώσεις - Δικαιούχοι και διαδικασία

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω