Κι αν η εικόνα στους βασικούς δείκτες ήταν ενθαρρυντική, η συμπεριφορά επιμέρους (πολλών) εισηγμένων σφράγισε για άλλη μια φορά την ανθεκτικότητα της ανοδικής τάσης.

Με συνολικά 3 ανοδικές και 2 πτωτικές συνεδριάσεις, έκλεισε άλλη μια χρηματιστηριακή εβδομάδα.

Η 34η ανοδική στις τελευταίες 47, σπάζοντας το σερί των 4 συνεχόμενων πτωτικών εβδομάδων.

Με τα 2 πτωτικά σκέλη (του Μαρτίου και το τελευταίο των 4 εβδομάδων) να είδαν σωρευτικές απώλειες -10,5% και -6,7% σε επίπεδο Γενικού Δείκτη.

Την ίδια ώρα που η τάση έγραψε συνολικά +70% στον σχεδόν έναν χρόνο ανόδου.

Και μέσα σε αυτό το πολύ ισχυρό και παρατεταμένο ράλι, είδαμε ποιότητες από πολλές μετοχές, που δεν έχουν επαναληφθεί.

Συνυπολογίζοντας, δε, και τους καταλύτες που οδήγησαν έως εδώ την ταλαιπωρημένη μας αγορά (λ.χ. επενδυτική βαθμίδα), μπορούμε να εξάγουμε ασφαλώς το συμπέρασμα ότι το ανοδικό σενάριο έχει περισσότερες πιθανότητες να συνεχιστεί, παρά να αντιστραφεί η ισχύουσα τάση.

Χωρίς φυσικά να θεωρείται αδύνατο το αρνητικό σκέλος, που μοιραία από κάπου και κάποτε θα ξεκινήσει.

Έως τότε, το ανοδικό σενάριο δείχνει επόμενο στόχο τη ζώνη των 1400 μονάδων του Γενικού Δείκτη, των 3400 του Δείκτη Μεγάλης Κεφ/σης και των 1200 του Δείκτη Τραπεζών.

Με άξονα περιστροφής τις 1260 μονάδες του Γενικού Δείκτη, καθώς κάτω από εκεί αλλάζει λίγο η δυναμική.

Ως προς την εικόνα των μετοχών, και δη των δεικτοβαρών που αναλαμβάνουν να οδηγήσουν την κούρσα, όλα συγκλίνουν σε ανώτερες αποτιμήσεις.

Αναλύουμε διεξοδικά στη στήλη τη συμπεριφορά των περισσοτέρων, ωστόσο ενδεικτικά οι τράπεζες (ως πλέον σταθμισμένες) υπόσχονται μεγαλύτερα περιθώρια κερδοφορίας, αναγνωρίζοντας και το ότι είναι οι πρώτες που θα δεχτούν επενδυτικά κεφάλαια έως το τέλος του έτους.

Παρέα, έχουμε τον ΜΥΤΙΛ, που είδε νέα αναβάθμιση τιμης-στόχου από τη Morgan Stanley στα 45 ευρώ, με μια εξαιρετική συμπεριφορά στο ταμπλό όντας στα ιστορικά του υψηλά.

Όπως εξάλλου σε ιστορικά ή περπολυετή υψηλά βρίσκονται και οι ΑΡΑΙΓ, CENER, ΜΠΕΛΑ, ΕΠΣΙΛ, ΕΝΤΕΡ, ΠΡΟΦ, ΙΝΤΕΚ, ΙΝΤΚΑ, ΒΙΟ, ΚΑΡΕΛ, ΚΡΙ, ΕΛΧΑ, ΑΛΜΥ κ.α.

Τα βλέμματα πέφτουν στη στάση άμυνας των επενδυτών στη Wall Street. Η μεταβαλλόμενη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ, η επίμονη αγορά εργασίας, οι πληθωριστικές πιέσεις που έως έναν βαθμό δεν είναι ελεγχόμενες εξαιτίας γεωπολιτικών ζυμώσεων και ενεργειακού ζητήματος αλλά και η επιθετική στάση των ομολογιούχων σε κρατικά αξιόγραφα θολώνουν την εικόνα.

Η οποία, κατά τ’ άλλα, σε εταιρικό επίπεδο είναι άριστη, με πάνω από το 75% των εισηγμένων που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα β’ τριμήνου να έχουν εκπλήξει θετικά από άποψη κερδοφορίας.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την 23η ανοδική εβδομάδα στις τελευταίες 31. Σε ιστορικά υψηλά Αγγλία και Γερμανία
ο Αντικριστής |

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την 23η ανοδική εβδομάδα στις τελευταίες 31. Σε ιστορικά υψηλά Αγγλία και Γερμανία

Το θετικό επενδυτικό κλίμα παραμένει ανέπαφο τόσο στην Αθήνα όσο και στα μεγάλα διεθνή Χρηματιστήρια. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε νέα υψηλά 13 ετών

Ο μεν Βακάκης δίνει μετοχές, ο δε Τιτάνας πάει για triple listing
ο Αντικριστής |

Ο μεν Βακάκης δίνει μετοχές, ο δε Τιτάνας πάει για triple listing

Γκρεμίστηκε από τα ιστορικά της υψηλά η ΜΠΕΛΑ, μετά την είδηση του Bloomberg για πώληση 2 εκατ. μετοχών που κατείχε η Tanocerian Maritime (συμφερόντων Βακάκη) σε τιμή 27,20 ευρώ και κατά 9,3% χαμηλότερη από το κλείσιμο της Τετάρτης. Η συναλλαγή θα αφορούσε στο 1,5% του μετοχικού κεφαλαίου.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει ελκυστικός προορισμός. Προσοχή στα λεγόμενα του Powell.
ο Αντικριστής |

Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει ελκυστικός προορισμός. Προσοχή στα λεγόμενα του Powell.

Άνευ ουσίας η απερχόμενη χρηματιστηριακή εβδομάδα, με τρεις στις πέντε συνεδριάσεις και στενό εύρος διακύμανσης. Η πιθανότητα ανοδικής συνέχισης παραμένει μεγάλη στο μεσοπρόθεσμο.