Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες προκάλεσαν μπουρίνια που έπληξαν το απόγευμα του Σαββάτου Σέρρες, Τρίκαλα και Καλαμάτα.

Μητσοτάκης για ναυάγιο στην Πύλο: Προέχει η σωτηρία όσο το δυνατόν περισσότερων ζωών

Μάλιστα στην Καλαμάτα σφοδρότητα της καταιγίδας που χτύπησε την περιοχή ήταν τέτοια με αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δέντρα, να σπάσουν ομπρέλες σκίασης και να προκληθούν ζημιές σε καταστήματα.

Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα, καθώς λίγο μετά τις 17:30 ένα μεγάλο αρμυρίκι ξεριζώθηκε και έπεσε πάνω σε διερχόμενο αυτοκίνητο που διέσχιζε εκείνη την ώρα την οδό Σαλαμίνος στη Μαρίνα Καλαμάτας.

Το δέντρο έπεσε στο όχημα εγκλωβίζοντας τον οδηγό και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί. Η Πυροσβεστική έκοψε τμήμα του δέντρου, ώστε να τον απεγκλωβίσει και ευτυχώς οι συνέπειες ήταν κάποιες υλικές ζημιές στο όχημα. Μάλιστα το δέντρο ξήλωσε κομμάτι από το πεζοδρόμιο.

Σύμφωνα με το messinialive.gr, οι επιβαίνοντες δεν έχουν τραυματιστεί, ωστόσο για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ στο σημείο έσπευσε και συνεργείο του Δήμου Καλαμάτας, για την απομάκρυνση του δέντρου από το οδόστρωμα.

Το περιστατικό αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό καθώς δέντρα έπεσαν και στο Πάρκο Λιμενικού προκαλώντας ζημιές σε δύο ουζερί που βρίσκονται πίσω από τη Γερφυροπλάστιγγα.

Πηγή: Messinialive.gr

Πηγή: Messinialive.gr

Σύμφωνα με την ΕΡΤ μάλιστα παρέες που κάθονταν στο σημείο γλίτωσαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Στους δρόμους της πόλης βρίσκονται ήδη συνεργεία του δήμου και η δημοτική αστυνομία ερευνώντας και για αλλά σημεία που πιθανώς έχουν δημιουργηθεί ζητήματα ενώ και η πυροσβεστική υπηρεσία βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στα σημεία που παρουσιάστηκαν σημαντικά προβλήματα.

Επίσης, σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν και σε κατάστημα στην «πίστα καρτ» της δυτικής παραλίας της Καλαμάτας.

Πηγή: ΕΡΤ

Πηγή: ΕΡΤ

Χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού στις Σέρρες

Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες στην περιοχή του Γαζώρου προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το χαλάζι που είχε μέγεθος καρυδιού σε συνδυασμό με τον δυνατό αέρα, κατέστρεψε καλλιέργειες με μήλα, νεκταρίνια, πεπόνια, ηλιόσπορους και βαμβάκια, ενώ έσπασαν κλαδιά από δένδρα.

Οι αγρότες σε απόγνωση, είδαν το βίος του να καταστρέφεται μέσα σε δέκα λεπτά, ενώ πολλοί, μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών, εξέφρασαν την απογοήτευση τους γιατί στην περιοχή είχαν προηγηθεί οι καταστροφές σε κεράσια για τα οποία φημίζεται η περιοχή.

Πηγή: ΕΡΤ

Πηγή: ΕΡΤ

Πηγή: ΕΡΤ

Επίσης, καταστροφές σε σπίτια και αγροτικές αποθήκες προκάλεσε το ξαφνικό μπουρίνι που ξέσπασε το μεσημέρι στην Αναστασιά και στον Άγιο Χριστόφορο του Δήμου Νέας Ζίχνης.

Ο δυνατός αέρας ξήλωσε στέγες σπιτιών και κεραμίδια όπως κι έναν πλάτανο τον οποίο έριξε πάνω σε ένα σπίτι.

Καταστροφές και στα Τρίκαλα

Ισχυρή καταιγίδα, συνοδευόμενη από πολύ δυνατό αέρα, έπληξε το απόγευμα του Σαββάτου τις περιοχές του Πλατάνου, του Ριζώματος και του Αρδανίου.

Σύμφωνα όσα ανέφεραν κάτοικοι του χωριού Πλάτανος το trikalaola.gr, περιγράφοντας το μέγεθος της καταστροφής, το μπουρίνι έπληξε καλλιέργειες καπνού και  αμπέλια. Επίσης, ξήλωσε σκεπές οικιών και στέγες σταβλικών εγκαταστάσεων, ενώ έσπασε δένδρα.

Μάλιστα καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς πάρκο φωτοβολταϊκών και τρεις κτηνοτροφικές μονάδες υπέστησαν μεγάλες ζημιές.


Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα