Οι Ροβιές, ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό στη Βόρεια Εύβοια, που επλήγη και από τις φωτιές πέρυσι, σχεδιάζει να αναδείξει εκτός από τις φυσικές ομορφιές της περιοχής και την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά που διαθέτει με ένα πρωτότυπο τεράστιο πικ νικ και άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνει, στο πλαίσιο του 1ου Rovies Food Fest.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές πρόκειται για ένα καινοτόμο φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί 1 έως 3 Σεπτεμβρίου, μια διαφορετική εμπειρία από τα παραδοσιακά φεστιβάλ φαγητού, με μια σειρά από πρωτότυπες γαστρονομικές δραστηριότητες που αφηγούνται την ιστορία της περιοχής και βασίζονται στις αρχές της αειφορίας και προστασίας του περιβάλλοντος, όπως καλά γνώριζαν οι παλαιότεροι και έμαθαν στους νεότερους κατοίκους της περιοχές.

Η πρωτοβουλία θα κορυφωθεί με μία κεντρική εκδήλωση στις 3 Σεπτεμβρίου που θα έχει τη μορφή ενός μεγάλου πικνίκ στον ιστορικό ελαιώνα των Ροβιών, μια μοναδική γιορτή στην οποία οι επισκέπτες μπορούν να φέρουν και τα δικά τους καλάθια, αλλά και να δοκιμάσουν τοπικά πιάτα και να συμμετάσχουν σε διάφορα δρώμενα κάτω από τις ελιές.

Γαστρονομικές εκδηλώσεις

Τις υπόλοιπες μέρες τους επισκέπτες περιμένει μια ποικιλία από γαστρονομικές εκδηλώσεις:

  • Θησαυροί του Ευβοϊκού: Πρόκειται για μία εμπειρία κατάδυσης στα νερά του Ευβοϊκού κόλπου στον οποίο δημιουργήθηκε από ένα από τα πρώτα καταγεγραμμένα τσουνάμι στην ιστορία και γευσιγνωσία των προϊόντων από τη θάλασσα κατευθείαν στο πιάτο (sea to table)
  • Η κουζίνα της φτώχιας (Cucina Povera) και η τηγανοκουλούρα των Ροβιών: Είναι μία συμμετοχική δημιουργία και δοκιμή της περίφημης τηγανοκουλούρας των Ροβιών και εισαγωγή στις πολυποίκιλες, αλλά ξεχασμένες επιρροές της τοπικής κουζίνας.
  • Το Νέκταρ της Βόρειας Εύβοιας: Περιήγηση στη δημιουργία του μελιού και γευσιγνωσία των σπάνιων ποικιλιών του σε συνδυασμό με τοπικά προϊόντα.
  • Από τη Στάνη στο Πιάτο – Τα Κρέατα των Ροβιών: Επίδειξη κοπής, ψήσιμο και γευσιγνωσία της ντόπιας παραγωγής

«Αυτό δεν είναι ένα φεστιβάλ φαγητού όπως το ξέρουμε. Μέσα από τις γεύσεις διηγούμαστε την ιστορία της περιοχής και καλούμε τους επισκέπτες να γίνουν μέρος της μέσω νέων εμπειριών και δραστηριοτήτων που μπορούν πλέον να βρουν εδώ στις Ροβιές. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα διαχρονικά χαρακτηριστικά της περιοχής όπως οι φιλόξενοι άνθρωποι, οι παραλίες και φυσικά η εξαιρετική ποιότητα», λέει ο Δημήτρης Γεωργίου, συνδιοργανωτής του φεστιβάλ και προσθέτει: «Είναι ένα κομμάτι της Ελλάδας που κάθε ταξιδιώτης πρέπει να εξερευνήσει».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός