Να βελτιώσει όσο τον δυνατόν περισσότερο την εικόνα του Αυγούστου προσπαθεί και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με βασικό στόχο να κατοχυρώσει με τζίρο τις 1.300 μονάδες, ώστε να ανοίξει και πάλι το δρόμο προς τα υψηλά του έτους. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,06% στις 1.313,57 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 6 εκατ. ευρώ.

Έχοντας καταγράψει μια θετική εβδομάδα, με τον τζίρο όμως να είναι πολύ χαμηλός, το ΧΑ προσπαθεί σήμερα να πάρει θέσεις προκειμένου να ετοιμάζεται σιγά σιγά τόσο για την αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI (έξοδος Τέρνα Ενεργειακής, είσοδος Πειραιώς), όσο και για τον «καυτό» Σεπτέμβριο. Έναν Σεπτέμβριο που θα δείξει πως η κυβέρνηση θα διαχειριστεί τη «ζημιά» του καλοκαιριού, αλλά και θα είναι προφανώς και ο μήνας που θα επιβεβαιώσει ή όχι την επενδυτική βαθμίδα για την Ελλάδα (8 Σεπτεμβρίου DBRS, 15 Σεπτεμβρίου Moody’s).

Βασικό στάδιο

Τεχνικά, σύμφωνα με την Beta Securities, η ζώνη μεταξύ 1.300 – 1.310 μονάδων φαίνεται ότι αποτελεί το βασικό εμπόδιο στην προσπάθεια επαναπροσέγγισης του Γενικού Δείκτη στα πρόσφατα υψηλά. Ο συναλλακτικός όγκος παρά το καλό ξεκίνημα της εβδομάδας δεν ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτικός στην συνέχεια με αποτέλεσμα η δυναμική της αντίδρασης να εξαντληθεί σχετικά σύντομα. Η αδυναμία της αγοράς να υπερβεί τις 1.310 μονάδες έχει να κάνει και με τον κινητό μέσο όρο των 30 ημερών ο οποίος είναι σημείο αναφοράς για την αλλαγή της βραχυχρόνιας τάσης και κινείται σχεδόν στην ευθεία κοντά στις 1.310 μονάδες. Ως εκ τούτου η εβδομάδα έχει κομβικό πλέον σημείο την διάσπαση του κινητού μέσου όρου των 30 ημερών.

Σε επίπεδο τίτλων, Alpha Bank, Motor Oil, Cenergy και Ελληνικά Πετρέλαια ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ σημαντική είναι και η άνοδος σε Μυτιληναίο, Πειριαώς, Βιοχάλκο, Λάμδα και Σαράντη. Ανοδικά κινούνται οι ΔΕΗ, Εθνική, Eurobank, Jumbo, ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ, Autohellas, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, Τιτάν και Aegean, ενώ πτωτικά οι Coca Cola, ΓΕΚ Τέρνα και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών