Μάχη για τη ζωή του δίνει ο Αλί Σαμπανσί. Οι θεράποντες ιατροί της ιδιωτικής κλινικής, που νοσηλεύεται ο Τούρκος επιχειρηματίας στην Κωνσταντινούπολη, αναγκάστηκαν να προβούν και σε δεύτερη εγχείρηση, καθώς είχε μία αιμορραγία εκ νέου στα τραύματα που φέρει από το ατύχημα με το ταχύπλοο, το οποίο οδηγούσε ανοιχτά της Λέρου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και το πρώτο χειρουργείο, στο οποίο υποβλήθηκε στην Λέρο ήταν πολύ σοβαρό και πολύωρο.

«Η θεραπεία του συνεχίζεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Του οποίου αφαιρέθηκε η σπλήνα και τοποθετήθηκε στεντ στην αορτή του», αναφέρει η Milliyet.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες ο μεγιστάνας έπεσε πάνω στο τιμόνι, ενώ η σύζυγός του χτύπησε το κεφάλι της στο τζάμι, που είχε ο χώρος του χειριστηρίου του σκάφους, κι έκοψε την γλώσσα της, ωστόσο η κατάσταση της είναι καλύτερη.

«Το ζευγάρι είχε έρθει στην Ελλάδα για να γιορτάσει την επέτειό του», σημειώνει το CNNTurk ενώ άλλα τουρκικά Μέσα υπογραμμίζουν ότι το ατύχημα έγινε λόγω έλλειψης GPS.

Το χρονικό του ατυχήματος

Ο ιδιοκτήτης της Pegasus Airlines και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Esas Holding είχε σοβαρό ατύχημα με ταχύπλοο σκάφος, που οδηγούσε ο ίδιος ανοιχτά της Λέρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πήγαινε με τη γυναίκα και τα παιδιά τους από τους Λειψούς σε εστιατόριο στη Λέρο, όταν το σκάφος έπεσε σε βράχια.

Τα δύο τους παιδιά πρόλαβαν να πηδήξουν στη θάλασσα λίγο πριν το ατύχημα και δεν τραυματίστηκαν.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από το ταχύπλοο, αποκαλύπτουν τη σφοδρότητα της σύγκρουσης καθώς η πρύμνη του είναι σχεδόν κατεστραμμένη.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Σκάφος με σημαία Μάλτας, για άγνωστο λόγο, προσέκρουσε σε βράχο το βράδυ της Πέμπτης (24/8) σε θαλάσσια περιοχή των Λειψών.

Στο σκάφος, επέβαιναν έξι άτομα, από τα οποία οι τέσσερις είναι τουρκικής καταγωγής (4 υπήκοοι Τουρκίας, 1 υπήκοος Νοτίου Αφρικής και 1 υπήκοος Μεγάλης Βρετανίας), δύο εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν δύο Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. των Λιμενικών Αρχών Λέρου και Πάτμου, ένα Ι/Δ-Α/Ψ και ένα Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λειψών, προς παροχή συνδρομής.

Και οι έξι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λέρου για την παροχή άμεσης ιατρικής περίθαλψης.

Τέσσερις εκ των ατόμων που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο πήραν αυθημερόν εξιτήριο ενώ ενώ ένας άνδρας και μία γυναίκα -υπήκοοι Τουρκίας- διακομίστηκαν με ιδιωτικό πλωτό ασθενοφόρο στην Τουρκία καθώς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ποιος είναι ο Αλί Σαμπανσί

Ο Αλί Σαμπανσί είναι ένας από τους πιο επιφανείς άνδρες της Τουρκίας και έχει συμπεριληφθεί στην 54η θέση της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο το 2017, με περιουσία άνω των 650 εκατ. δολαρίων.

Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον πατέρα του και την αδερφή του την κτηματομεσιτική εταιρεία Esas Holding, της οποίας είναι πρόεδρος μέχρι σήμερα. Επίσης, είναι πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας Pegasus Airlines ενώ έχει μετοχές σε πολλές ακόμα εταιρείες.

Η σύζυγός του είναι η Βουσλάτ Ντογκάν Σαμπανσί, κόρη του μεγιστάνα Αϊντίν Ντογκάν, ο οποίος είναι πρόεδρος του δημοσιογραφικού συμβουλίου της Hürriyet και μαζί έχουν δύο παιδιά.

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα