«Χαραμάδα» διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία για το καθεστώς της Κριμαίας άφησε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με αφορμή ορισμένες επιτυχίες που φαίνεται πως καταγράφουν τα ουκρανικά στρατεύματα στον νότιο μέτωπο.

Ρωσία: Η παροχή F-16 στην Ουκρανία θα κλιμακώσει τον πόλεμο

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι ίσως είναι δυνατόν να υπάρξει λύση μέσω διαπραγμάτευσης για την Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014.

Αποστρατιωτικοποίηση

«Νομίζω είναι δυνατόν πολιτικά να πιέσουμε για την αποστρατιωτικοποίηση των ρωσικών δυνάμεων σε αυτό το έδαφος της χερσονήσου», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο YouTube και αναδημοσίευσαν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης σήμερα το πρωί.

Το Κίεβο, αντιμέτωπο με τη γενικευμένη ρωσική εισβολή από τον Φεβρουάριο του 2022, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι στόχος του είναι να πάρει πίσω την Κριμαία όπως και περιοχές που έχουν καταληφθεί από τα στρατεύματα της Μόσχας.

Στην ίδια συνέντευξη ο Ζελένσκι δήλωσε ότι μια πολιτική λύση για την Κριμαία θα ήταν προτιμότερη γιατί κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα λιγότερα θύματα.

«Δεν θέλουμε πόλεμο σε ρωσικό έδαφος»

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν θέλει να μετατοπίσει τον πόλεμο σε ρωσικό έδαφος. Στόχος είναι να απελευθερώσουμε τα εδάφη μας στην Ουκρανία, τόνισε, επισημαίνοντας ότι η προώθηση σε ρωσικό έδαφος θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο κρίσιμη δυτική υποστήριξη και αυτό θα σήμαινε απώλειες για το Κίεβο.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στα μέτωπα των συγκρούσεων, πλέον Ουκρανοί στρατιώτες στον νότο της χώρας προωθούνται σταδιακά προς την ακτή της Μαύρης Θάλασσας, σε μια προσπάθεια να αποκοπεί ένας δρόμος ανεφοδιασμού των ρωσικών δυνάμεων στη χερσόνησο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση