Βήματα εμπρός σημείωσε η Αθήνα, τιμώντας τον τίτλο του ανθεκτικού και συνάμα ελκυστικού Χρηματιστηρίου. Η διάχυση της (δυστυχώς, μέτριας ρευστότητας) είναι πέραν από ικανοποιητική.

Συνεχίζουν να τοποθετούνται διακριτικά οι αγοραστές, σε πλείονες τίτλους.

Ακόμα και σε εκείνους που είναι ήδη σε πολυετή ή ιστορικά υψηλά.

Βλέπε ΜΥΤΙΛ, ΕΠΣΙΛ, CENER, ΟΤΟΕΛ, ΜΠΕΛΑ, ΑΡΑΙΓ, ΕΝΤΕΡ, και ο κατάλογος μακρύς.

Εντύπωση μάς έκανε η ΜΟΗ, που υπεραπέδωσε παρά το γεγονός ότι την Τρίτη (μετά το κλείσιμο) παραδίδει αποτελέσματα εξαμήνου, που αναμένονται πολύ χλιαρά, περ. -70% σε EBITDA και NP. Εξαιτίας δύο κυρίως παραγόντων: τα ανεπανάληπτα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου 2022 και τα έργα συντήρησης, που ενδέχεται να πληγώσουν τα περιθώρια.

Πάντως, πάνω από 23,30, μένει μόνο το ταβάνι των 24 ευρώ. Και οι αναλυτές δίνουν στόχους πάνω από 28..

Ωραία κινήθηκε και ο τραπεζικός, χωρίς να κάνει κάτι νεότερο. Οι 4 μετοχές έχουν μείνει σε εύρος, με την ΑΛΦΑ σαφώς επιβαρυμένη σε σχέση με τις λοιπές, και την ΠΕΙΡ πιο ορεξάτη από όλες.

Για ΜΥΤΙΛ, μην τα ξαναλέμε. Κατοχύρωσε και το 36,60, και βλέπι στα μάτια τα 40. Δεν θεωρούμε όμως ότι θα σταματήσει εκεί.

Συνεχίζουν αδύναμα ΟΤΕ και ΤΕΝΕΡΓ, έχουν σπάσει πολλά νεύρα με τη συμπεριφορά τους όλο αυτό το διάστημα. Διότι όπως λέει το ρητό, “μεγαλύτερη κατάρα από το να χάνεις στην πτώση, είναι να μην κερδίζεις στην άνοδο”.

Παρακολουθούμε τη μικρή ACAG, που μετά το RS έχει κάτσει κάτω από τα 7,30, μια αντίσταση που αν κατοχυρώσει, ανοίγει ο δρόμος για τα 8,10.

Η ΟΤΟΕΛ, επίσης, θέλει προσοχή. Εξαιρετικά επιθετική, έχει κάνει τρομερή ανοδική κίνηση που δεν ήρθε τυχαία (βλ. και ΑΡΑΙΓ), κι έχει επίσης κατοχυρώσει τα 13,60. Τα 16 δεν είναι καθόλου μακρινά.

Μαζί με το διαμάντι που ακούει στο όνομα CENER, πάει και η λοιπή οικογένεια του Ομίλου. Η μάνα ΒΙΟ μάς έχει βγάλει ασπροπρόσωπους όταν λέγαμε ότι θα την προτιμήσουν εν όψει επενδυτικής βαθμίδας, καθάρισε και τα 6,70, και πάει για τα 7,80. Η δε ΕΛΧΑ, παραμένει το παράδοξο του Χρηματιστηρίου: μια σοβαρή εταιρεία, με ανεκτέλεστα και επενδύσεις, σίγουρα πολύ υποτιμημένη στο ταμπλό. Της αξίζουν τουλάχιστον τα 3 ευρώ αποτίμηση.

Ρίχνουμε και ματιές στον ΚΑΡΕΛ, πιθανόν να δει τα 400 ευρώ, σίγουρα θέλει χειρισμό στο ταμπλό καθώς λειτουργεί μόνο με στημένες εντολές, ωστόσο εξαιρετική επιλογή και δουλεμένη μετοχή.

Τέλος, περιμένουμε από τη ΔΕΗ πολλά πράγματα, όμως σε πιο μεσοπρόθεσμο διάστημα. Θεωρητικά, περνάει σιγά σιγά σε επιλογή με σταθερές αποδόσεις, και θέλει την υπομονή της για να ωριμάσει καλά και να δρέψει τους καρπούς. Υπενθυμίζουμε όμως ότι έρχεται από τα 5 ευρώ, στα τέλη του 2022.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Δεν ανησύχησαν οι πρώτες ρευστοποιήσεις στο ταμπλό της Λεωφόρου Αθηνών. Η CENER έλαμψε για άλλη μια φορά
ο Αντικριστής |

Δεν ανησύχησαν οι πρώτες ρευστοποιήσεις στο ταμπλό της Λεωφόρου Αθηνών. Η CENER έλαμψε για άλλη μια φορά

Συντονισμένος με τους υπόλοιπους χρηματιστηριακούς δείκτες της Ευρώπης, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε αδύναμα, μόνιμα πτωτικός. Η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν μέτρια.

Με γειά μας οι 1500 μονάδες του Γενικού Δείκτη. ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ ετοιμάζονται για εκτόξευση
ο Αντικριστής |

Με γειά μας οι 1500 μονάδες του Γενικού Δείκτη. ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ ετοιμάζονται για εκτόξευση

Αδιαμφισβήτητα, οι μεγάλοι χαμένοι των τελευταίων πολλών συνεδριάσεων είναι οι ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ. Διότι οι άλλες δύο... ξαδέλφες κινούνται ασταμάτητες σε νεότερα πολυετή υψηλά.