Αυξημένες εμφανίζονται οι πωλήσεις ΙΧ στην Ελλάδα κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Ειδικότερα, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε τους μηνιαίους Δείκτες Κύκλου Εργασιών και Όγκου στον Τομέα των Αυτοκινήτων με έτος βάσης 2015=100,0 της περιόδου Απριλίου-Ιουνίου 2023, η εξέλιξη των οποίων, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία χωρίς ημερολογιακή και εποχική διόρθωση, έχει ως εξής:

Οι Δείκτες Κύκλου Εργασιών στον κλάδο 45 της ταξινόμησης NACE Αναθ. 2 (χονδρικό, λιανικό εμπόριο, επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσυκλετών) περιόδου Απριλίου-Ιουνίου 2023, σε σύγκριση με τους δείκτες της περιόδου Απριλίου-Ιουνίου 2022, παρουσίασαν ετήσια μεταβολή ως εξής:

-Απρίλιος, αύξηση 12,3%

-Μάιος, αύξηση 18,6% και

-Ιούνιος, αύξηση 22,3%,

ενώ οι Δείκτες Όγκου στον κλάδο 45 παρουσίασαν ετήσια μεταβολή ως εξής:

-Απρίλιος, αύξηση 4,2%,

-Μάιος, αύξηση 10,1% και

-Ιούνιος, αύξηση 15,4%.

Τζίρος

Οι Δείκτες Κύκλου Εργασιών στην ομάδα 451 (πώληση μηχανοκίνητων οχημάτων) της περιόδου Απριλίου-Ιουνίου 2023, σε σύγκριση με τους δείκτες της περιόδου Απριλίου-Ιουνίου 2022, παρουσίασαν ετήσια μεταβολή ως εξής:

-Απρίλιος, αύξηση 14,5%

-Μάιος, αύξηση 22,9% και

-Ιούνιος, αύξηση 29,8%,

ενώ οι Δείκτες Όγκου στην ομάδα 451 παρουσίασαν ετήσια μεταβολή ως εξής:

-Απρίλιος, αύξηση 5,6%,

-Μάιος, αύξηση 13,3% και

-Ιούνιος, αύξηση 22,3%.

Ποια αυτοκίνητα κερδίζουν την κούρσα…

Στο μεταξύ, αν και έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση, ο χρόνος παράδοσης των νέων αυτοκινήτων παραμένει σχετικά μεγάλος. Σε κάποιες μάρκες μάλιστα οι υποψήφιοι αγοραστές χρειάζεται να περιμένουν μέχρι και 12 μήνες για να παραλάβουν το όχημά τους.

Για αυτό και όπως εξηγεί άνθρωπος που γνωρίζει καλά την αγορά του αυτοκινήτου, οι αντιπροσωπείες προωθούν έντονα και με διαφήμιση τα ετοιμοπαράδοτα. Και κυρίως αυτά που μπορούν να παραδώσουν και την επόμενη ημέρα!

«Η τιμή φαίνεται να περνά σε δεύτερη μοίρα και δίνουν έμφαση στην ταχύτητα παράδοσης», αναφέρει χαρακτηριστικά. Το ενδιαφέρον για την απόκτηση νέου αυτοκινήτου λέγεται πως έχει επιστρέψει δυναμικά κυρίως για υβριδικά και ηλεκτρικά, παρά την πίεση που δέχεται το διαθέσιμο εισόδημα.  Για αυτό και οι εταιρείες θέλουν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, για όσο διάστημα υπάρχει… Κάτι που αποτυπώθηκε και στις ταξινομήσεις Ιουλίου, μετά τις «καραβιές» που έφτασαν από τα εργοστάσια στην Ασία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία