Στις 15 Οκτωβρίου κάθε έτους ξεκινά η συγκομιδή των ακτινιδίων της ποικιλίας Hayward για όλη τη χώρα, ενώ η 1η Νοεμβρίου κάθε έτους έχει οριστεί ως ημερομηνία έναρξης της περιόδου εμπορίας για την εγχώρια αγορά.

ΕΔΟΑ: Καταγγέλλει πρόωρη συγκομιδή και παράνομη διακίνηση ακτινιδίων

Στο πλαίσιο αυτό οι εισαγωγείς – εξαγωγείς πρέπει να διασφαλίζουν ότι κατά το στάδιο της εξαγωγής – εισαγωγής οι παρτίδες των ακτινιδίων έχουν αποκτήσει βαθμό Brix 6,2° Brix ή μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία 15%.

Παράλληλα, οι έμποροι πρέπει να διαθέτουν τα ακτινίδια σε όλα τα άλλα στάδια εμπορίας που έπονται της τυποποίησης – συσκευασίας, εισαγωγής και της εξαγωγής, αφού αυτά έχουν αποκτήσει τουλάχιστον 9,5° Brix.

Στην τυποποίηση

Τα ακτινίδια μεταφέρονται από τους τόπους παραγωγής τους προς εγκαταστάσεις τυποποιητηρίων –συσκευαστηρίων που βρίσκονται αποκλειστικά και μόνο εντός της χώρας.

Με τη σειρά τους οι τυποποιητές/συσκευαστές υποχρεούνται να καταχωρούν συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν σε κάθε εισερχόμενη ποσότητα ακτινιδίων από τους παραγωγούς στις εγκαταστάσεις τους, το αργότερο μέχρι το τέλος της επόμενης ημερολογιακής ημέρας από την ημέρα παραλαβής της, στην Ψηφιακή Υπηρεσία του ΥπΑΑΤ «δηλώσεις Ακτινιδίου προς τυποποίηση/συσκευασία»

Να σημειωθεί ότι προβλέπονται κυρώσεις για τη μη τήρηση όλων των παραπάνω.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO