Μετά τα McDonald’s και τα Wendy’s είναι η σειρά της Burger King να αντιμετωπίσει στα δικαστήρια αγωγή ομάδας καταναλωτών, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι τα προϊόντα της δεν είναι τόσο μεγάλα όσο απεικονίζονται στις διαφημιστικές μπροσούρες.

Τον δρόμο άνοιξε αμερικανός δικαστής, ο οποίος απέρριψε το αίτημα της Burger King να απορριφθεί η αγωγή, σύμφωνα με την οποία εξαπάτησε πεινασμένους πελάτες κάνοντας το σάντουιτς Whopper να φαίνεται μεγαλύτερο από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Ειδικότερα, όπως γράφει το Reuters,  ο περιφερειακός δικαστής του Μαϊάμι, Ρόι Άλτμαν, ανέφερε ότι η Burger King θα πρέπει τώρα να υπερασπιστεί τον ισχυρισμό ότι η απεικόνιση των Whoppers στους πίνακες μενού των καταστημάτων παραπλανά τους λογικούς πελάτες, κάτι που ισοδυναμεί με παραβίαση της σύμβασης.

Θέμα μεγέθους

Οι πελάτες στην προτεινόμενη ομαδική αγωγή κατηγόρησαν την Burger King ότι απεικόνισε τα μπέργκερ μπιφτέκια με συστατικά που «ξεχειλίζουν πάνω από το ψωμάκι», κάνοντας τα μπιφτέκια  να φαίνονται κατά 35% μεγαλύτερα και να μοιάζουν ότι περιέχουν περισσότερο από το διπλάσιο κρέας από αυτό που σερβίρει η αλυσίδα.

Ο Burger King, μονάδα του Restaurant Brands International, υπογράμμισε ότι δεν υποχρεωμένη να παραδώσει μπέργκερ που μοιάζουν «ακριβώς όπως στην εικόνα», αλλά ο δικαστής είπε ότι εναπόκειται στους ενόρκους να αποφανθούν επί του θέματος. Στην απόφασή του, ο Άλτμαν άφησε επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο αξίωσης αποζημιώσεων για αδικαιολόγητο πλουτισμό.

«Οι ισχυρισμοί των εναγόντων είναι ψευδείς», αναφέρει η Burger King σε ανακοίνωσή της και προσθέτει: «Τα ψητά στη σχάρα μοσχαρίσια μπιφτέκια που απεικονίζονται στη διαφήμισή μας είναι τα ίδια μπιφτέκια που χρησιμοποιούνται στα εκατομμύρια σάντουιτς Whopper που σερβίρουμε στους επισκέπτες σε όλη τη χώρα».

Μπαράζ αγωγών

Τα McDonald’s και τα Wendy’s βρίσκονται αντιμέτωποι επίσης με μια παρόμοια αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Μάλιστα, ο δικηγόρος των εναγόντων εκεί,  επικαλέστηκε τη γνωμοδότηση του Άλτμαν για να δικαιολογήσει την συνέχιση αυτής της υπόθεσης.

Σημειώνεται επίσης ότι τον περασμένο μήνα, κατατέθηκε μήνυση σε δικαστήριο του Μπρούκλιν κατά της Taco Bell, μια μονάδα της Yum Brands, με την κατηγορία ότι διαθέτει Crunchwraps και μεξικάνικές πίτσες, που φέρεται να περιέχουν μόνο τη μισή ποσότητα γέμισης από αυτή που διαφημίζεται.

Κάθε αγωγή ζητά αποζημίωση τουλάχιστον 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή