Με μικτά πρόσημα κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον κλάδο των τραπεζών να δίνει στηρίξεις μετά και τα αποτελέσματα της UBS, ενώ τα μάκρο εξακολουθούν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,1%, με τον κλάδο των τραπεζών να κερδίζει 1,2%. Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,02% στις 7.471 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,23% στις 15.929 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,06% στις 7.359 μονάδες.

Η μετοχή της UBS σημειώνει άλμα 5%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου ανήλθαν στα 28,88 δισ. δολάρια, περιλαμβάνοντας τα πρώτα αποτελέσματα μετά την εξαγορά της Credit Suisse. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει καθαρά κέρδη 12,8 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Οι επενδυτές όμως πρόκειται να επικεντρωθούν στη δημοσιοποίηση των προκαταρκτικών στοιχείων για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη για τον Αύγουστο, καθώς πλησιάζει η επόμενη συνεδρίαση για τη χάραξη πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τα στοιχεία από τη Γερμανία και την Ισπανία την Τετάρτη έδειξαν ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε με απογοητευτικά υποτονικό ρυθμό και εάν αυτό συνδυαστεί στην ευρωζώνη συνολικά, μπορεί να αναγκάσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αυξήσει ξανά τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο.

Άλλωστε σήμερα, ο πληθωρισμός της Γαλλίας αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο, καθώς οι πιέσεις στις τιμές της ενέργειας επανεμφανίστηκαν, την ώρα που οι τιμές των τροφίμων υποχώρησαν. Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 5,7% τους τελευταίους 12 μήνες, από 5,1% τον Ιούλιο. Το ποσοστό είναι υψηλότερο από το 5,4% που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Στα μάκρο της ημέρας τώρα, οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία μειώθηκαν κατά 0,8% τον Ιούλιο, ενώ σε ετήσια βάση σημείωσαν πτώση 2,2%, καταδεικνύοντας τη ζημιά που είχε η επιθετική νομισματική πολιτική της ΕΚΤ στη μεγαλύτερη οικονομία της περιοχής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές