Στα μέτρα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και στο Evros Pass που θα τεθεί σε εφαρμογή, για τους πυρόπληκτους στον Έβρο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το βήμα της Βουλής ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα υπάρξει πλήρες πρόγραμμα αποκατάστασης για τον Έβρο και Evros Pass για την ενίσχυση του τουρισμού στην περιοχή.

«Θα υπάρξει πλαίσιο στήριξης με αναστολές φόρων και στον Εβρο θα υπάρξει σχέδιο αντίστοιχο με Εύβοια και πρόγραμμα στήριξης του τουρισμού», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «θα αποζημιώσουμε κτηνοτρόφους και καλλιεργητές θα βοηθήσουμε τους συμπολίτες να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους».

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι θα υπάρξει πλαίσιο στήριξης με αναστολές φόρων και στον Εβρο θα υπάρξει σχέδιο αντίστοιχο με Εύβοια και πρόγραμμα στήριξης του τουρισμού.

Πρώτος στόχος, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, είναι να αναζητήσουμε εξηγήσεις και να συγκλίνουμε σε λύσεις για τις πυρκαγιές. Να αναζητήσουμε όπως είπε πιθανές αδυναμίες της πολιτείας και να κάνουμε και να ακούσουμε προτάσεις για την επόμενη μέρα.

Σημείωσε ότι η κλιματική κρίση είναι εδώ όλο και πιο απειλητική σημειώνοντας ότι η  απάντηση πρέπει να δοθεί από όλους.

«Οι φωτιές δεν έχουν κομματικό χρώμα. Έτσι πρέπει να είναι και οι τοποθετήσεις μας».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως θα «διατεθούν πάνω από 200 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την πρόληψη, ψηφιακή πλατφόρμα στο Κτηματολόγιο που θα εντοπίζει ακαθάριστα οικόπεδα και ενίσχυση των αναδασώσεων. Θα φροντισουμε, επίσης, όπως το κάναμε στην Εύβοια, μνα γίνουν άμεσα τα αντιδιαβρωτικά έργα».

Evross Pass όπως North Evia Pass

Υπενθυμίζεται ότι το North Evia Pass αποσκοπεί στην οικονομική στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας των περιοχών της Βόρειας Εύβοιας, που επλήγησαν από τις φωτιές του Αυγούστου του 2021.

Μέσω άυλων ψηφιακών χρεωστικών καρτών οι δικαιούχοι τις χρησιμοποιούν για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις πληγείσες περιοχές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα