«Σήμερα η νομοθεσία επιτρέπει να έχεις ή μια πλήρους απασχόλησης δηλαδή 8 ώρες ή δύο μερικής απασχόλησης δηλαδή 4 και 4 ώρες. Πλέον θα έχεις το δικαίωμα αν θέλεις να έχεις και μια μερική απασχόληση εκτός από την κύρια. Άρα, θα πληρώνεις περισσότερα ένσημα. Αφού θα πληρώνεις περισσότερα ένσημα, θα έχεις μεγαλύτερο ποσοστό αναπλήρωσης οπότε και μεγαλύτερη σύνταξη». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας Αδ. Γεωργιάδης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM, σχετικά με τη δυνατότητα εργασίας σε δυο εργοδότες.

Όσον αφορά στις καθυστερήσεις στην έκδοση των συντάξεων ΕΦΚΑ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «έχουμε λύσει πολλά θέματα ανθρώπων που καθυστερούσε να βγει η σύνταξή τους. Το ιδανικό θα ήταν να φτάσουμε σε έναν ΕΦΚΑ που δεν θα χρειάζεται την παρέμβαση κανενός. Αλλά όσο ακόμα δεν έχουμε φτάσει εκεί, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε κάθε συμπολίτη μας».

Ο υπουργός Εργασίας ισχυρίστηκε ότι «οι εργαζόμενοι που διαπίστωσαν τι περιλαμβάνει (σ.σ. το νομοσχέδιο) είναι πολύ ευχαριστημένοι» και «στη δημόσια διαβούλευση στην πλειοψηφία τους είναι υπέρ του νομοσχεδίου».

Σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο, απάντησε:

«Στις 8 Σεπτεμβρίου τελειώνει η δημόσια διαβούλευση του νέου νομοσχεδίου και αμέσως την επόμενη εβδομάδα θα «μπει» στις επιτροπές. Για να ψηφιστεί, θέλει δυο-τρεις εβδομάδες. Θέλει πρώτη ανάγνωση, δεύτερη ανάγνωση, τρίτη ανάγνωση κτλ».

Συντάξεις

Σχετικά με τις συντάξεις ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Δουλεύουμε πολύ για να επιταχύνουμε τη διαδικασία. Και έχουμε δυο στόχους μέχρι τέλος του χρόνου. Οι 32.000 εκκρεμείς συντάξεις να πέσουν κάτω από 25.000 και να μειώσουμε στο μισό τις επικουρικές. Δουλεύουμε πολύ εντατικά για αυτά».

Δικαιούχοι προσωπικής διαφοράς

Όσον αφορά στους δικαιούχους της προσωπικής διαφοράς, ο υπουργός σημείωσε: «Με την προσωπική διαφορά έχουμε πει τι θα γίνεται. Κάθε χρόνο θα δίνουμε ένα έκτακτο επίδομα στους δικαιούχους προσωπικής διαφοράς εν είδει της αύξησης της σύνταξης που δεν μπορούν να πάρουν. Δεν μπορούμε με νόμο να αλλάξουμε τον υπολογισμό της σύνταξης, γιατί σε αυτή την περίπτωση, γράφεται στο μεσοπρόθεσμο, αλλάζει όλη η δημοσιονομική εικόνα της χώρας, έχει αντίκτυπο στις αγορές, στα επιτόκια, στην επενδυτική βαθμίδα, στα πάντα. Πάντως οι δικαιούχοι προσωπικής διαφοράς πρέπει να ξέρουν ότι η πολιτική δέσμευση της Κυβερνήσεως παραμένει στο ακέραιο».

 Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

«Τον τρόπο αυξήσεως των συντάξεων τον έχει ρυθμίσει ένας παλιότερος νόμος του Γιάννη Βρούτση που υπολογίζει την αύξηση του Ακαθαρίστου Εθνικού Προϊόντος, τον πληθωρισμό, διάφορους δείκτες στην ανεργία, κτλ. Θα είναι μια καλή αύξηση και φέτος», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης και κατέληξε:

«Όλος ο στόχος της κυβερνητικής μου θητείας εδώ είναι να ανέβει η αξία της μισθωτής εργασίας στην Ελλάδα. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Και το νομοσχέδιο που έχουμε φέρει είναι για να κλείσει όλες τις τρύπες για τη μαύρη εργασία προκειμένου να δώσει την ευκαιρία στον μισθωτό να αυξήσει τα πραγματικά του εισοδήματα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax