Σε νέα ψηφιακή εποχή εισέρχεται ο ΕΦΚΑ βελτιώνοντας τις υπηρεσίες του προς τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους.

Ο υπουργός Εργασίας Αδωνις Γεωργιάδης μίλησε για το σχέδιο που θα παρουσιαστεί στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και προβλέπει την έκδοση σύνταξης μέσω Skype με στόχο τη διευκόλυνση της διαδικασίας. Για την έκδοση των συντάξεων ο υπουργός ανέφερε πως στόχος είναι να βγαίνουν σε έναν μήνα από την αίτηση, ενώ κάθε υποψήφιος συνταξιούχος θα έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με επιθεωρητή του ΕΦΚΑ μέσω Skype για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με την έκδοση της σύνταξης. Η νέα υπηρεσία, όπως είπε, ήδη βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία ενώ στη ΔΕΘ θα παρουσιάσει ο ίδιος την κανονική εφαρμογή της.

«Κάθε συνταξιούχος που έχει κάνει αίτηση συνταξιοδότησης θα λαμβάνει ένα email από τον ΕΦΚΑ με έναν λογαριασμό Skype και θα μιλά με τον εισηγητή που έχει χρεωθεί να του βγάλει τη σύνταξη. Είτε θα επικοινωνεί εκείνος μαζί του αν λείπει κάποιο έγγραφο είτε ο συνταξιούχος για να ρωτήσει, για παράδειγμα, τι συμβαίνει αν υπάρχει καθυστέρηση» εξήγησε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Οι συντάξεις

Ο στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να βγαίνουν όλες οι συντάξεις στον μήνα, διευκρίνισε ο υπουργός. Επίσης, είπε ότι τώρα είναι περίπου 30.000 οι εκκρεμείς συντάξεις, αλλά στο τέλος του χρόνου αυτός ο αριθμός αναμένεται να πέσει στις 25.000 και να βαίνει μειούμενος στο μέλλον.

Τονίζεται ότι οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους συνταξιούχους προσφέρουν άμεση διεκπεραίωση των αιτημάτων τους, ταχύτητα στην υποβολή των αιτήσεων και 24ωρη ενημέρωση για θέματα που τους αφορούν ως υποψήφιους ή εν ενεργεία συνταξιούχους.

Επιπλέον, αντικατέστησαν χρονοβόρες, γραφειοκρατικές διαδικασίες που προκαλούσαν ταλαιπωρία και καθυστερήσεις στην υλοποίηση των συναλλαγών τους με τον φορέα.

Σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ, από τις σημαντικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες είναι το Ψηφιακό Δωμάτιο Επικοινωνίας, μέσω του οποίου ο υποψήφιος συνταξιούχος μπορεί να καταθέσει ηλεκτρονικά τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την απονομή της σύνταξής του και να έχει απευθείας συνομιλία με τον εισηγητή του φακέλου του προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της διεκπεραίωσης του αιτήματός του, καθώς και να επισυνάψει κάποιο δικαιολογητικό που εκκρεμεί για να συνεχίσει η διαδικασία απονομής.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax