«Πρεμιέρα» κάνουν την 1η Σεπτεμβρίου οι πλειστηριασμοί μετά την ανάπαυλα του Αυγούστου.

Από αρχές Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 24 Μαΐου του 2024, στην πλατφόρμα του e-auction έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 13.031 πλειστηριασμοί οι οποίοι αναρτήθηκαν μέχρι τις 4 Ιουλίου 2023. Μόνο για την επόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένοι 1.248 πλειστηριασμοί, οι οποίοι αναρτήθηκαν από τις 13 Ιανουαρίου 2023.

Πλειστηριασμοί: Στο e-σφυρί κατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια, αποθήκες και παρκινγκ

Ανάμεσα στους πλειστηριασμούς που έχουν προγραμματιστεί, ξεχωρίζει το ιστορικό ξενοδοχείο «Δελφίς» στην Ερέτρια.

Ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά της εταιρείας «Εβιάνα Όμιλος Φιλοξενίας Ανώνυμη Ξενοδοχειακή και Τουριστική Εταιρεία», έχει επισπεύδουσα τη Eurobank και τιμή πρώτης προσφοράς τις 667.000 ευρώ. Η κατάσχεση επιβλήθηκε για 200.000 ευρώ, που αποτελεί μέρος του κεφαλαίου του συνολικού επιταχθέντος ποσού.

Το πενταώροφο ξενοδοχειακό κτίριο, το οποίο είναι ερειπωμένο και εγκαταλελειμμένο, βρίσκεται επί της παραλιακής οδού Αρχαίου Θεάτρου, της οδού Βασιλείου και της οδού Αριστίωνος Απολλωνίδου, εντός του σχεδίου πόλεως Ερέτριας.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτιμητή, επί της παραλιακής οδού υπάρχουν σε σειρά πολλά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τουριστικά καταλύματα.

Η έκθεση εκτίμησης

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια «πολυώροφη οικοδομή [ξενοδοχείο] μετά του οικοπέδου της, εκτάσεως 901,95 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην Δ.Κ. Ερέτριας, της Δ.Ε. Ερέτριας, του Δήμου Ερέτριας και εντός του σχεδίου της πόλεως αυτής από το έτος 1834 και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο».

Επί του ανωτέρω οικοπέδου υπάρχει πολυώροφη οικοδομή που αποτελείται από ισόγειο, επιφανείας 669,10 τ.μ., πρώτο όροφο επιφανείας 669,10 τ.μ., δεύτερο όροφο επιφανείας 669,10τ.μ., τρίτο όροφο επιφανείας 669,10 τ.μ., τέταρτο όροφο επιφανείας 669,10 τ.μ. και απόληξη κλιμακοστασίου επιφανείας 25,00τ.μ.

Στην επιτρεπόμενη δόμηση δεν προσμετρούνται τα βοηθητικά κλιμακοστάσια, οι έξοδοι πυρασφάλειας και η απόληξη κλιμακοστασίου, το δε εμβαδόν της δόμησης που έχει υλοποιηθεί αν αφαιρεθούν οι προαναφερόμενοι βοηθητικοί χώροι [267,5 τ.μ.] είναι 3.102 τ.μ.

Η δημοσίευση του πλειστηριασμού

Όπως προκύπτει από την εξωτερική αυτοψία, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν 24 δωμάτια ανά όροφο, δηλαδή συνολικά 96 δωμάτια. Στο ισόγειο λαμβάνεται ότι προβλέπεται να λειτουργούν lobby, reception, εστιατόριο, bar και λοιποί χώροι για την λειτουργία του ξενοδοχείου. Όπως σημειώνεται, το κτίριο βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση, καθώς έχουν αποξηλωθεί όλα τα εξωτερικά κουφώματα, ενώ όσα έχουν μείνει είναι σκουριασμένα με σπασμένα τζάμια, υπάρχουν έντονες φθορές και υγρασία στα επιχρίσματα και ελαιοχρωματισμούς, κατεστραμμένα δάπεδα κ.λπ.

Επιπλέον, σύμφωνα με παλαιότερες εκτιμήσεις της εκτιμήτριας, το κτίριο πιθανόν έχριζε στατικής ενίσχυσης καθώς είχε αφαιρεθεί η επικάλυψη των υποστυλωμάτων οπλισμένου σκυροδέματος, ώστε να ελεγχθεί ο χαλύβδινος οπλισμός, ενώ στη συνέχεια και κατά την αυτοψία το συγκεκριμένο τμήμα των υποστυλωμάτων έχει ξανακαλυφθεί.

Το στοιχείο αυτό και με δεδομένη την μεγάλη ηλικία της κατασκευής αποκαλύπτει παράγοντες που πιθανόν καθιστούν το κτίριο ευάλωτο σε σεισμούς κ.ά. και το καθιστούν εξαιρετικά επισφαλές.

Προκειμένου το ακίνητο να αξιοποιηθεί χρίζει ριζικής εκτεταμένης ανακαίνισης και πιθανόν απαιτηθούν ενισχύσεις στον φέροντα οργανισμό λόγω της άσχημης κατάστασής του, εργασίες οι οποίες απαιτούν μεγάλο οικονομικό κόστος και ρίσκο. Σημειώνεται ότι σύμφωνα τις παλαιότερες εκτιμήσεις, είχε προταθεί αξιοποίηση του ακινήτου με την μετατροπή του σε κτίριο διαμερισμάτων και καταστημάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα