Σε δύσκολη θέση φέρνουν οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, ιδρυτή της Under Armour, Κέβιν Πλανκ, με φόντο τη διαμάχη του με τους μετόχους της εταιρείας, οι οποίοι το 2017 κατέθεσαν αγωγή εναντίον του με την κατηγορία ότι η Under Armour «φούσκωσε» διόγκωσε τεχνητά την τιμή της μετοχής, παραποιώντας  τα οικονομικά αποτελέσματα, προκειμένου να μην υποστεί ζημιές στο χρηματιστήριο.

Walmart: Καταγγελίες για εισαγωγή προϊόντων που παράγονται σε γυναικεία φυλακή της Καμπότζης

Νεότερα δημοσιεύματα, τα οποία επικαλούνται στοιχεία που κατατέθηκαν στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης της αγωγής, τον φέρουν να σχετιζόταν με τη δημοσιογράφο Stephanie Ruhle, η οποία την εποχή εκείνη δούλευε στο Bloomberg. Από τις συνομιλίες του με ένα κινητό τηλέφωνο που είχαν μόνο για τη μεταξύ τους επικοινωνία, προκύπτει ότι της παρείχε εμπιστευτικάν στοιχεία και της μετέφερε απόρρητη εσωτερική πληροφόρηση, παράνονες ηχογραφήσεις συνομιλιών του με στελέχη της εταιρείας οικονομικά θέματα,ζητώντας τη γνώμη της δημοσιογράφου πριν τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Ακόμη, φέρεται να πραγματοποιούσε μαζί της ταξίδια με το ιδιωτικό αεροπλάνο που μισθώνει η εταιρεία, με την Ruhle να υποστηρίζει ότι είχαν μια φιλική σχέση στο πλαίσιο της οποίας ταξίδευαν μαζί και αντάλλασσαν συμβουλές.

Μαϊμού στοιχεία

Στις κατηγορίες των μετόχων ότι ο Πλανκ, γνωρίζοντας τις χαμηλές επιδόσεις της εταιρείας προσπάθησε να παρουσιάσει μια φεύτικη ανάπτυξη, εμπλέκεται η δημοσιογράφος, η οποία φέρεται να τον συμβούλευε πώς να αντιμετωπίσει μία έκθεση της Morgan Stanley η οποία ανέδειξε τις χαμηλές πωλήσεις. Στην ίδια έκθεση η επενδυτική τράπεζα υποβάθμιζε τη μετοχή και την τιμή-στόχο της.

Η Under Armour συμφώνησε το 2021 να καταβάλει 9 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει τους ισχυρισμούς της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς χωρίς όμως να διαψεύσει τις κατηγορίες.

Τα δημοσιεύματα

Η σχέση του Πλανκ και της Ruhle δημοσιοποιήθηκε από τη WSJ για πρώτη φορά το 2019, αποδίδοντάς της τον χαρακτηριστικό «ασυνήθιστος» σύμβουλο του CEO.

Τα δικαστικά έγγραφα, πάλι, αποδεικνύουν ότι αλληλογραφούσαν τακτικά και η Ruhle είχε πρόσβαση σε εμπιστευτικά οικονομικά στοιχεία της εταιρείας.

Ο Πλανκ στην κατάθεσή του την ανέφερε ως «έμπιστη» και «κάποιον από τον οποίο έχω συμβουλή».

«Θα της έδινα συμβουλές για την καριέρα της και θα μου έδινε συμβουλές για πράγματα τα οποία αντιμετώπιζα, που ήταν είτε τραπεζικά, είτε η σχέση μου με τα μέσα ενημέρωσης ή ανθρώπινες σχέσεις», είπε ο Plank για τη σχέση τους.

Ο Πλανκ αποχώρησε από τη θέση του CEO το 2019 και έκτοτε παραμένει ως εκτελεστικός σύμβουλος της εταιρείας.

Για την ιστορία, η Under Armour ξεκίνησε ως start up και εκτοξεύτηκε το 2015, επέναντι σε κολοσσούς της βιομηχανίας των αθλητικών ειδών, όπως η Adidas και η Nike, όμως το 2017 δεν κατάφερε να διατηρήσει τις υψηλές πωλήσεις και από τα 50 δολάρια τιμή μετοχής το 2015, έπεσε στα 6 δολάρια το 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή