Ένα πρώην ανώτερο στέλεχος της ρωσικής αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Rolf καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση 8-1/2 ετών επειδή συμμετείχε σε δραστηριότητες παράνομης μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό, ανακοίνωσε δικαστήριο της Μόσχας.

Ο Νατόλι Καΐρο, διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης της Rolf, διαπιστώθηκε ότι έστειλε μεγάλα ποσά στο εξωτερικό χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα ως μέλος οργανωμένης ομάδας, δήλωσε το περιφερειακό δικαστήριο Τσεριόμουσκι.

Η Ανακριτική Επιτροπή άρχισε να διερευνά την υπόθεση το 2019, λέγοντας ότι το 2014 η Rolf είχε αγοράσει μετοχές μιας δικής της θυγατρικής, εγγεγραμμένης στη Ρωσία, σε υπερβολικά υψηλή τιμή και ότι τα χρήματα για τις μετοχές αυτές είχαν μεταφερθεί σε λογαριασμό κυπριακής εταιρείας σε αυστριακή τράπεζα.

Η Ανακριτική Επιτροπή εξέδωσε επίσης εντάλματα σύλληψης για τον ιδρυτή της εταιρείας, βουλευτή Σεργκέι Πετρόφ (φωτο) , και ορισμένα άλλα στελέχη τα οποία δεν κατέστη δυνατόν να βρεθούν.

Ο Πετρόφ, που έχει αυστριακή υπηκοότητα και ο οποίος βρισκόταν στην Αυστρία εκείνη την περίοδο, αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Ο Πετρόφ έχει μερικές φορές ασκήσει ανοιχτή κριτική στην επιχειρηματική δραστηριότητα στη Ρωσία και το 2019 δήλωσε ότι η έρευνα εναντίον του μπορεί να σχετίζεται με την πολιτική του στάση.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν σήμερα ότι ο Καΐρο, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση στην αίθουσα του δικαστηρίου, είναι ουκρανός πολίτης.

Ο Πετρόφ και οι δικηγόροι του Καΐρο δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε ερωτήσεις του Reuters που τους στάλθηκαν με e-mail.

To 2021, η Rolf, που ήταν τότε η μεγαλύτερη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων της Ρωσίας, εξαγοράστηκε από την ανταγωνίστρια της Klyuchavto.

Πηγη ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση