Δικαστήριο της Ινδία εξέδωσε απόφαση σήμερα Σάββατο, με την οποία δίνει εντολή ο ιδρυτής της αεροπορικής εταιρείας Jet Airways, Νάρες Γκόγιαλ, να παραμείνει υπό την κράτηση της υπηρεσίας οικονομικού εγκλήματος της ασιατικής χώρας μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αρχής.

Πήραν φόρα οι Ινδοί: Μετά το φεγγάρι, στοχεύουν τον ήλιο

Χθες Παρασκευή, η Διεύθυνση Επιβολής (ED), η οποία διερευνά οικονομικά εγκλήματα στην Ινδία συνέλαβε τον Γκόγιαλ, καθώς εναντίον του έχει κατατεθεί μήνυση από την κρατική τράπεζα Canara Bank για φερόμενη τραπεζική απάτη ύψους 5,38 δισ. ινδικών ρουπιών (65 εκατ. δολάρια). Οι απώλειες σε μια κοινοπραξία εννέα τραπεζών είναι πολύ μεγαλύτερες και ανέρχονται στα 59,6 δισ. ινδικές ρουπίες (720,78 εκατ. δολάρια), σύμφωνα με την ED.

Η τράπεζα είχε καταθέσει μήνυση από τον περασμένο Μάιο κατά της αεροπορικής εταιρείας, του Γκόγιαλ, της συζύγου του και ενός πρώην διευθυντή της αεροπορικής εταιρείας για «άδικη πρόκληση ζημίας».

Ο Γκόγιαλ ίδρυσε την Jet Airways το 1992, ωστόσο ανέστειλε τις δραστηριότητές της τον Απρίλιο του 2019 όταν η «στέρεψε» από κεφάλαια. Η αεροπορική εταιρεία ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος αερομεταφορέας στην Ινδία με όρους μεριδίου αγοράς.

Στη δήλωσή της, η ρυθμιστική αρχή αναφέρει ότι υπό την ηγεσία του Γκόγιαλ, η αεροπορική εταιρεία διοχέτευσε κεφάλαια σε νομικά πρόσωπα στο Ντουμπάι, την Ιρλανδία και άλλους φορολογικούς παραδείσους, συμπεριλαμβανομένων των Βρετανικών Παρθένων Νήσων.

«Η έρευνα της ED αποκάλυψε ότι με το ένδυμα των επαγγελματικών και συμβουλευτικών αμοιβών, κεφάλαια ύψους 10 δισ. ινδικών ρουπιών (120,94 εκατ. δολάρια) διατέθηκαν για τα προσωπικά έξοδα του Νάρες Γκόγιαλ και των μελών της οικογένειάς του», αναφέρεται στη δήλωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή