Το Λιμενικό Σώμα διέσωσε 47 μετανάστες το Σάββατο το πρωί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη Σάμο, με δύο γυναίκες να βρίσκονται σε νοσοκομείο του νησιού.

Η λέμβος που τους μετέφερε άρχισε να βάζει νερά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή τους, ενώ έζησαν στιγμές αγωνίας καθώς ανάμεσα στους 47 μετανάστες βρίσκονται και 12 παιδιά.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Στην ανακοίνωση του Λιμενικού αναφέρεται ότι «πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή βορειανατολικά της Σάμου, πλησίον ακρωτηρίου Πράσσο.

»Το ανωτέρω περιπολικό σκάφος προέβη στην περισυλλογή 47 αλλοδαπών (23 άνδρες, 12 γυναίκες, 7 αγόρια, 5 κορίτσια) και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Μαλαγαρίου. Στη συνέχεια, παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου.

»Δύο εκ των ανωτέρω γυναικών διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για παροχή πρώτων βοηθειών. Η λέμβος, στην οποία επέβαιναν οι ανωτέρω αλλοδαποί, καταστράφηκε. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα