Νεότερα δορυφορικά δεδομένα που έγιναν σήμερα διαθέσιμα από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων πάρα πολλών ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος στον Έβρο.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των δορυφορικών δεδομένων, η συνολική έκταση που κατέκαψε η δασική πυρκαγιά του Έβρου, η οποία προέκυψε από τη συνένωση των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη και Δαδιά, ξεπερνά τα 935.000 στρέμματα (έως την 02.09.2023, 11:31 τοπική ώρα).

Φωτιά στον Έβρο: Περιορίστηκε το μέτωπο στη Λευκίμμη

Από τα συνολικά 935.000 στρέμματα καμένης έκτασης, προσεγγιστικά έχουμε αυτούς τους τρεις αριθμούς:

-440.180 στρ αφορούν δασικές εκτάσεις (47%).

-318.700 στρ αφορούν θαμνώδεις εκτάσεις (34%).

– 81.140 στρ αφορούν αγροτικές εκτάσεις (9%).

Η οπτικοποίηση της καμένης έκτασης πραγματοποιήθηκε από την μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ημέρα 16η

Η καταστροφική φωτιά συνεχίζεται για 16η μέρα ατον Έβρο, αφήνοντας πίσω της μόνο στάχτες και αποκαΐδια.

Το μόνο ίσως ευχάριστο είναι το γεγονός ότι το μέτωπο στη Λευκίμμη τις τελευταίες ώρες παρουσιάζει καλύτερη εικόνα χωρίς ωστόσο να εφησυχάζουν οι δυνάμεις στην περιοχή.

«Προς το παρόν ο κίνδυνος για τον οικισμό της Λευκίμμης έχει αποφευχθεί» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Τυχερού Δημήτρης Δαρούσης, μετά από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εναέριων και επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων.

Το απόγευμα του Σαββάτου εστάλη νέο μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Τυχερό Έβρου.

Στην περιοχή παρέμειναν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για επιτήρηση καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν