«Μετά από 14 χρόνια οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν αυξήσεις στους μισθούς τους, τουλάχιστον 70 ευρώ το μήνα και από κει και πέρα προσαυξανόμενες με θέσεις ευθύνης, οι οποίες έχουν περισσότερες, πλέον, απολαβές», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό Σκάι.

«Οικογένειες με παιδιά, αναλόγως με τα τέκνα αυξάνονται τα επιδόματα σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και κάποιες άλλες ήδη ψηφισθείσες αυξήσεις από την προηγούμενη κυβέρνηση, δηλαδή από την προηγούμενη τετραετία. Ουσιαστικά καθαρή αύξηση, μέση καθαρή αύξηση θα δουν 1.400 οι δημόσιοι υπάλληλοι» πρόσθεσε.

EΦΚΑ: Άνοιξε ο δρόμος για επιστροφή εισφορών σε ασφαλισμένους του Δημοσίου

Με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο, ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι «δύο από τα πρώτα νομοσχέδια είναι στον πυρήνα της αντιμετώπισης και του σεβασμού των εργαζομένων. Προωθούν μεταρρυθμίσεις που κάποιοι δεν μπορούσαν καν να ψελλίσουν και τις οποίες είχε ανάγκη η αγορά εργασίας για δεκαετίες. Καταπολεμούν τη μαύρη εργασία, προστατεύουν τους εργαζόμενους που δεν έχουν ένα συγκεκριμένο ωράριο. Καλύτερα να κρίνουμε τις πολιτικές, όχι με τις ταμπέλες που κάποιοι έχουν συνηθίσει αλλά με το τι εφαρμόζει μία κυβέρνηση».

Προσωπική διαφορά σε συνταξιούχους

Για τις αυξήσεις στις συντάξεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «για όσους δεν θα δουν αύξηση, θα δοθεί το επίδομα της προσωπικής διαφοράς. Μία από τις απαράδεκτες ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης – που προεκλογικά προσπάθησε να εξαπατήσει τους συνταξιούχους – μία έμμεση μείωση συντάξεων»

«Όπως δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός πέρυσι και το έκανε πράξη, μέχρι να εξαφανιστεί η προσωπική διαφορά, οι άνθρωποι αυτοί, στο μέτρο των αυξήσεων και των δημοσιονομικών δεδομένων, θα στηρίζονται», πρόσθεσε.

Με αφορμή το πρόγραμμα «Στέγη», το market pass και το youth pass, ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Όλες αυτές οι παρεμβάσεις είναι πολύ σημαντικές γιατί στήριξαν τους πολίτες στα δύσκολα, σε πολύ μεγάλες κρίσεις. Για εμένα οι πιο σημαντικές παρεμβάσεις είναι οι μόνιμες παρεμβάσεις, όπως το οικονομικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε και όλα τα άλλα που θα δούμε να γίνονται πράξη. Γιατί, τα μέτρα αυτά μένουν όταν οι κρίσεις φεύγουν. Ήρθε η ώρα, σημείο – σημείο, να αποκατασταθούν οι αδικίες.

Όλες οι παρεμβάσεις στοχεύουν στην έμμεση ή άμεση αύξηση του εισοδήματος όλων των πολιτών».

«Τα αδικαιολόγητα κέρδη δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά»

Αναφερόμενος στην ακρίβεια, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι «η αντιμετώπιση της ακρίβειας κινείται σε τρία επίπεδα. Τα μόνιμα μέτρα, αυξήσεις μισθών, αυξήσεις συντάξεων, χωρίς να χρεώνουμε τις επόμενες γενιές. Χωρίς καμία αύξηση φόρου. Το δεύτερο είναι τα έκτακτα μέτρα που στήριξαν τους πολίτες και κράτησαν την οικονομία όρθια. Το τρίτο είναι ο έλεγχος της αγοράς από τις αρμόδιες αρχές. Τα αδικαιολόγητα κέρδη δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά».

«Δεν μπορούν κάποιοι, είτε αφορά τα τρόφιμα είτε τη βενζίνη, να εκμεταλλεύονται μία εισαγόμενη κρίση. Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις μία εισαγόμενη πληθωριστική κρίση είναι να αυξάνεις τους μισθούς και τις συντάξεις και να εφαρμόζεις το νόμο», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
ΔΥΠΑ: Εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία» στον Πειραιά
Tax |

Εκδήλωση της ΔΥΠΑ «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία»

Στη σημερινή εκδήλωση της ΔΥΠΑ «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία» συμμετείχαν περισσότερες από 70 επιχειρήσεις από τη ναυτιλία, την ακτοπλοΐα, τα ναυπηγεία, τον θαλάσσιο τουρισμό και το yachting