Το ένα πέμπτο της αξίας τους αναμένεται να χάσουν τα κτήρια γραφείων στην οικονομική περιοχή του Λονδίνου έως τον Μάρτιο, τονίζουν οι αναλυτές της JPMorgan Chase & Co., οι οποίοι σταμάτησαν να προτείνουν στους πελάτες να αγοράζουν μετοχές της The British Land Co. Plc.

Οι αποτιμήσεις για τα ακίνητα στις πόλεις έχουν επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες, με τα στατιστικά στοιχεία από το Investment Property Databank Index να δείχνουν πτώση 8%, αναφέρουν αναλυτές, συμπεριλαμβανομένου του Neil Green.

Πώς μπορούν να αξιοποιηθούν τα άδεια κτήρια γραφείων

Υποβαθμίστηκε η British Land

Στο πλαίσιο αυτό, υποβαθμίστηκε η British Land – στους ενοικιαστές της οποίας περιλαμβάνονται η UBS Group AG και η TP ICAP Group Plc.. «Ανησυχούμε ότι η πίεση πωλήσεων θα αυξηθεί στην αγορά γραφείων της πόλης», ανέφερε σχετικό σημείωμα, προειδοποιώντας ότι οι μη πραγματοποιηθείσες απώλειες περιουσιακών στοιχείων μπορεί να προκαλέσουν εκχωρήσεις.

Η αγορά γραφείων στο Σίτι του Λονδίνου έχει πληγεί από ανησυχίες για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου και την αναχρηματοδότηση καθώς τα επιτόκια αυξήθηκαν και η περιοχή έχει να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό από το West End του Λονδίνου.

Την ίδια ώρα, μια πτώση για τη μετοχή της British Land οδήγησε την εταιρεία να εγκαταλείψει τους δείκτες FTSE 100 του Ηνωμένου Βασιλείου και τους δείκτες Global Standard της MSCI. Η JPMorgan εκτιμά ότι αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα τα παθητικά κεφάλαια να «διώξουν» 83,5 εκατομμύρια μετοχές.

Η British Land υποχώρησε 0,3% σήμερα το πρωί στο Λονδίνο, σημειώνοντας από την αρχή του έτουες μέχρι σήμερα στο 21%. Η μετοχή έχει υποχωρήσει 36% από τότε που η JPMorgan την αναβάθμισε σε «overweight» τον Ιούνιο του 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή