Πραγματικές μάχες έδωσε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο για να καταφέρει να κρατήσει τις 1.260 μονάδες και να διακόψει το τετραήμερο πτωτικό σερί, με τους πωλητές όμως να δείχνουν ότι δεν έχουν τελειώσει το «έργο» τους προμηνύοντας μια δύσκολη συνέχεια.

Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,73% στις 1.276,52 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει τα 108 εκατ. ευρώ.

Έξι και πλέον φορές άλλαξε σήμερα το πρόσημο της αγοράς, με εκείνες αρκετών τίτλων να έχουν χαθεί στο μέτρημα. Ίδιον μιας αγοράς που δείχνει να βρίσκεται σε μια μεγάλη αναπροσαρμογή ενόψει της έλευσης της επενδυτικής βαθμίδας, και των κινήσεων πολλών χαρτοφυλακίων ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένα. Το διακύβευμα όμως συντηρήθηκε, δηλαδή η διατήρηση των πρόσφατων χαμηλών του Αυγούστου, δηλαδή οι 1.262 μονάδες, με τη στήριξη μερίδα τίτλων, όπως ο ΟΠΑΠ (λόγω αποτελεσμάτων και προμερίσματος).

Τεχνικά, ο κίνδυνος παραμένει, αφού ο γενικός δείκτης έχει χάσει τη στήριξη των 1.280 μονάδων, ενώ εάν χάσει και τα χαμηλά του Αυγούστου επόμενο σκαλοπάτι είναι οι 1.250 μονάδες. Όπως έδειξε η σημερινή η εικόνα του τραπεζικού κλάδου θα κρίνει και το αν συνεχιστεί η διορθωτική πορεία. Άλλωστε, όπως επισημαίνουν αρκετοί αναλυτές, η τετραήμερη διόρθωση, με κορύφωση τη χθεσινή ημέρα, δεν είχε κάποια βαθύτερη αιτία, με τεχνική εικόνα να παραπέμπει περισσότερο σε διόρθωση, παρά σε πτωτική κίνηση.

Στη μεγάλη όμως εικόνα, το κλίμα δεν είναι αρνητικό. Οι πιθανότητες ανοδικής συνέχισης στο μεσοπρόθεσμο είναι μεγαλύτερες από μια κατάρρευση. Άλλωστε, η αίσθηση ότι τα περισσότερα χαρτοφυλάκια θέλουν να βρίσκονται εντός των τειχών με την έλευση της επενδυτικής βαθμίδας παραμένει. Και μακροπρόθεσμα, το θετικό σενάριο παραμένει ως το βασικό, αφού, όπως επισήμανε σήμερα και η JP Morgan, θα υπάρξει σημαντική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή στην Ελλάδα.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ΟΠΑΠ, , Aegean και Motor Oil ξεχώρισαν με κέρδη τους, ενώ σημαντική ήταν και οι άνοδος σε Quest, Eurobank, Titan και Εθνική. Θετικά έκλεισαν οι Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, ΔΕΗ, Autohellas, Alpha bank, Τέρνα Ενεργειακή και Ελλάκτωρ, ενώ αρνητικά οι ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, Λάμδα και Coca Cola. Μεγαλύτερες πιέσεις δέχτηκαν οι Cenergy, Jumbo και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών