Πολύ μεγάλη για να αφεθεί να σκάσει η Avramar

Μην τσιμπάτε, η υπόθεση έχει λίγο δρόμο ακόμη».

·      Πρόκειται για ατάκα ανθρώπου που γνωρίζει καλά την υπόθεση της Avramar και των διαπραγματεύσεων για τη «νέα διάσωσή» της.

·      Υπάρχουν, όπως λέει, πολλές πλευρές που εμπλέκονται και υπάρχει δυσκολία στην επίτευξη συμφωνίας.

·      «Όπου λαλούν πολλά κοκόρια, αργεί να ξημερώσει», σημειώνει με νόημα.

·      Στο τραπέζι πληροφορούμαστε βρίσκονται διάφορες λύσεις όπως η πώληση assets και φυσικά το κούρεμα δανείων και η παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης

·      Στα σενάρια που εξετάζονται είναι και η ανάθεση του μάνατζμεντ σε εξωτερική ομάδα που θα αναλάβει να γυρίσει το… καράβι.

·      «Υπάρχουν εταιρείες που εξειδικεύονται σε αυτό, μην σας κάνει έκπληξη. Εδώ υπάρχει παταγώδης αποτυχία του σημερινού μάνατζμεντ…», λέει χαρακτηριστικά η πηγή μας.

·      Το σίγουρο πάντως είναι ότι κανείς δεν θέλει να «σκάσει» η εταιρεία.

·      Ούτε οι πιστώτριες τράπεζες αλλά ούτε και ο ιδιοκτήτης της (Mubadala).

·      Στην υπόθεση, όπως μαθαίνουμε, έχει εμπλακεί ενεργά και το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο παρακολουθεί πολύ στενά τα τεκταινόμενα.

·      Λογικό, αφού κανείς δεν θέλει να χαθούν -σε αυτή τη συγκυρία- πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας.

·      Και ειδικά από έναν κλάδο με τόσο μεγάλη εξαγωγική ισχύ, όπως οι ιχθυοκαλλιέργειες.

———————

Οι «σωματοφύλακες» του Θεοδωρόπουλου

·      Από τις σελίδες του «OT» έχετε ενημερωθεί για το όραμα του Σπύρου Θεοδωρόπουλου να δημιουργήσει έναν σύγχρονο όμιλο τροφίμων, με χαρακτηριστικά «Chipita».

·      Ένα σχήμα δηλαδή εξόχως ανταγωνιστικό και άκρως εξαγωγικό.

·      Ο έμπειρος επιχειρηματίας έχει ήδη φτιάξει τη «μαγιά», συγκεντρώνοντας κάτω από την ίδια ομπρέλα κορυφαίες ελληνικές εταιρείες όπως η ΙΟΝ και η Νίκας.

·      Αυτό ωστόσο που πιθανώς να μην είναι ευρέως γνωστό είναι πως έχει κάποιους  επιχειρηματίες που στηρίζουν τις προσπάθειές του διαχρονικά.

·      Πρόκειται για μια μικρή «ομάδα μικρομετόχων φίλων», όπως αυτοαποκαλούνται που τον ακολουθούν πιστά όλα αυτά τα χρόνια.

·      «Επενδύουν στον άνθρωπο Θεοδωρόπουλο», όπως μας λέει συνομιλητής μας που γνωρίζει καλά την σχέση των δύο πλευρών.

·      Ανάμεσά τους και η Μαίρη Χατζάκου της ΜΕΒΓΑΛ, στην εταιρεία της οποίας ο κ. Θεοδωρόπουλος κατέχει ένα σημαντικό ποσοστό (περίπου 22%).

·      Σε αυτήν ανήκουν επίσης ο Μιχάλης Αραμπατζής, ο Σταύρος Νένδος και ο Αχιλλέας Φώλιας.

·      Το ερώτημα πάντως που κυκλοφορεί τελευταία στην πιάτσα είναι πότε ακριβώς θα αποφασίσει ο ταλαντούχος επιχειρηματίας να βάλει τον όμιλο αυτό στο ΧΑ.

·      Και αν θα επισπεύσει την εισαγωγή του, πριν το 2025 όπως πληροφορούμαστε είναι ο σχεδιασμός…

——————–

Οι real estate μπίζνες του Μιλουτίνοβ

·      Η ενασχόληση των αθλητών με τις μπίζνες δεν είναι καινούργια.

·      Όσοι μάλιστα έχουν εξασφαλίσει παχυλά συμβόλαια φροντίζουν να επενδύουν μέρος των χρημάτων που κερδίζουν.

·      Τον ίδιο δρόμο ακολουθεί και ο Νίκολα Μιλουτίνοβ, ο οποίος επέλεξε να ασχοληθεί με το real estate.

·      Μάλιστα, η εταιρεία real estate του Σέρβου μπασκετμπολίστα που επέστρεψε φέτος στον Ολυμπιακό προχώρησε πρόσφατα σε νέα ΑΜΚ της τάξης των 400 εκατ. ευρώ.

·      Στο χαρτοφυλάκιό της ανήκουν ήδη δύο τουριστικά ξενοδοχειακά ακίνητα, τα οποία κάνει μακροπρόθεσμη μίσθωση στο ίδιο ξενοδοχειακό συγκρότημα.

·      Δημοσιεύματα θέλουν τα δύο διαμερίσματα να αποκτήθηκαν το 2020 έναντι 1,5 εκατ. ευρώ και να βρίσκονται στο Costa Navarino.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino