Δημόσια συγγνώμη για άστοχη διατύπωση σχετικά με το θύμα και το πλήρωμα του Blue Horizon, ζητά ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Ζητώ συγγνώμη αν άθελά μου με λανθασμένη διατύπωση, ενδεχομένως κάποιοι εξέλαβαν την καταδίκη μου προς το περιστατικό και την ανάγκη διαλεύκανσής του, ως εξίσωση του θύματος με τον θύτη.

Μητσοτάκης για Blue Horizon: Αυτό το γεγονός της ντροπής δεν εκφράζει τη χώρα που θέλουμε

Ο Αντώνης και η οικογένειά του είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της τραγωδίας».

H αρχική δήλωση και η ανακοίνωση μετά τις αντιδράσεις

Υπενθυμίζουμε ότι η πρωινή δήλωση του κ. Βαρβιτσιώτη σε τηλεοπτική συνέντευξη ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά την αποπομπή του υπουργού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Θεωρώ ότι σήμερα υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν ένα μεροκάματο, και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία», ήταν η δήλωση του υπουργού ο οποίος αρχικά μετά τις αντιδράσεις με ανακοίνωσή του χαρακτήρισε ως αδιανόητο κάποιοι να τον κατηγορούν ότι προσπαθεί να εξισώσει το θύμα με τους θύτες.

Αδιανόητο κάποιοι να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το γεγονός και να με κατηγορήσουν

«Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αδιανόητο κάποιοι να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το γεγονός και να με κατηγορήσουν για προσπάθεια εξίσωσης του θύματος με τους θύτες. Κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο για μένα. Θέλω να διαβεβαιώσω την οικογένεια του θύματος ότι το υπουργείο Ναυτιλίας θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που πρέπει», είχε αναφέρει ο υπουργός Ναυτιλίας πριν προχωρήσει σε νέα ανάρτηση στην οποία ζητά συγγνώμη για λανθασμένη διατύπωση.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα